Моді і Зеленський у Києві вшанували пам'ять дітей, вбитих росіянами

14:49, 23.08.2024
Моді і Зеленський у Києві вшанували пам'ять дітей, вбитих росіянами

Моді і Зеленський поклали іграшки до місця мультимедійного мартирологу «Діти» в Києві. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді вшанували пам'ять дітей, яких вбили російські терористи.

 

Лідери держав поклали іграшки до місця мультимедійного мартирологу «Діти» в Києві та вшанували пам'ять загиблих юних українців хвилиною мовчання.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс президента 23 серпня.

 

З початку повномасштабного російського вторгнення загинули 570 українських дітей.

 

Утім, ця цифра неостаточна – немає всієї інформації з тимчасово окупованих територій.

Через постійні російські атаки кількість жертв збільшується.

 

 

Генеральний прокурор Андрій Костін розповів Володимиру Зеленському й Нарендрі Моді про історію створення цієї експозиції та російські обстріли місць, де перебувають діти, зокрема про ракетний удар по найбільшій дитячій лікарні «Охматдит».

 

Мультимедійний проєкт «Діти» створили в червні 2022 року з нагоди Дня вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії рф проти України. У мартирологу відображені імена та фотографії юних українців, яких убила держава-агресорка.

 

 

Зустріч відбулась на території Національного музею історії України у Другій світовій війні в Києві, де облаштували тимчасовий меморіальний комплекс загиблим дітям від російської агресії.

 

 «Діти кожної країни заслуговують на безпеку. Ми повинні зробити її можливою», - наголосив президент України під час спілкування з індійським прем’єром.

 

 

Нагадаємо, 23 серпня прем’єр-міністр Індії Моді прибув до України. Це перший офіційний візит індійського прем'єр-міністра до України за часи незалежності.

 

Як повідомляла «УМ», Нарендра Моді планує під час візиту до Києва обговорити можливість мирного врегулювання війни між росією та Україною.