Німеччина продовжить підтримку України – Олаф Шольц

20:41, 19.08.2024
Німеччина продовжить підтримку України – Олаф Шольц

Олаф Шольц відрагував на обвал акцій збройових компаній Німеччини. (x.com/Bundeskanzler)

Федеральний канцлер Олаф Шольц запевняє, що Німеччина продовжить підтримку України, яка є найбільшою серед країн ЄС.

 

Так він відреагував на поширення у пресі новин про можливе обмеження подальшої допомоги Україні, що призвело до обвалу акцій збройових компаній Німеччини.

 

Як інформує Україна молода, свою позицію Олаф Шольц навів у X (Twitter) в понеділок ввечері.

 

Зокрема, канцлер заявив, що Німеччина "була і залишається" країною, яка серед європейських держав надає Україні найбільшу допомогу.

 

"І ми продовжуємо нашу підтримку: за допомогою кредиту в 50 мільярдів євро, який ми розпочинаємо разом з G7. Це дозволить Україні закупити зброю у великих масштабах. Вона може спиратися на це", – написав глава уряду ФРН.

 

Зауважимо, цими вихідними німецькі ЗМІ повідомили, що поточне бюджетне планування федерального уряду Німеччини не передбачає додаткових коштів на підтримку України і додаткові заявки від Міноборони Німеччини щодо військової допомоги Україні більше не будуть затверджуватися на вимогу канцлера.

 

Нагадаємо, посол України у Німеччині Олексій Макєєв закликав Берлін не скорочувати військову допомогу Києву. Адже безпека Європи залежить від політичної волі Німеччини продовжувати відігравати провідну роль у підтримці України.

 

В уряді Німеччини заперечили наміри скоротити військову допомогу Україні. Тим часом акції збройових компаній Німеччини на тлі цих новин обвалилися.

 

Як повідомляла «УМ», Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги, який включає засоби ППО, дрони, допоміжні машини та боєприпаси.