Зеленський обговорив із представниками Ради церков духовну незалежність від РПЦ

18:24, 17.08.2024
Зеленський обговорив із представниками Ради церков духовну незалежність від РПЦ

Зеленський відзначив роль церков і релігійних організацій у поширенні правди про війну. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій в режимі відеоконференіції в суботу.

 

Під час онлайн-зустрічі йшлося про підтримку законодавчої ініціативи для зміцнення духовної незалежності України

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс президента.

 

Глава держави відзначив роль церков і релігійних організацій у поширенні правди про війну.

 

Адже світ має чути правдивий голос релігійних лідерів і спільнот, бачити, скільки церков та молитовних будинків було знищено внаслідок обстрілів з боку агресора і як багато життів зруйнували всі залучені до війни структури рф.

 

Глава держави подякував учасникам заходу за постійну підтримку нашої країни та її людей, українських громад, які щоденно страждають від російських ударів.

 

«У час такої жорстокої російської війни проти України бути з Україною і бути в Україні означає захищати все те добре, гуманне, що є в людській природі», – наголосив Зеленський.

 

І додав, що росія використовує церкву для придушення незалежності інших держав, обмеження свобод їхніх громадян.

 

«Тому гарантувати українську духовну незалежність – це наш спільний обов’язок», – переконаний він.

 

 

Члени Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій заявили про підтримку курсу президента України на духовну незалежність, захист конституційного ладу, громадської безпеки, прав людини та основних свобод від зловживання з боку держави-агресорки.

 

ВРЦіРО наголошує, що жодна організація, релігійна чи світська, із центром у країні, що вчинила військову агресію проти українського народу, не може функціонувати в Україні. Саме тому рада підтримує законопроєкт уряду, внесений за ініціативою президента, щодо унеможливлення діяльності таких організацій у нашій країні.

 

Члени ради заявили, що головною загрозою для релігійної свободи в Україні є російська агресія, внаслідок якої гинуть священнослужителі, зруйновано сотні храмів і молитовних будинків.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський вніс до Ради законопроєкт, який «зможе гарантувати, що не буде маніпуляцій із Москви українською церквою».