Зеленський не образився на Байдена за обмовку про путіна

16:35, 13.07.2024
Зеленський не образився на Байдена за обмовку про путіна

Володимир Зеленський і Саймон Гарріс під час зустрічі в Ірландії. (irishtimes.com)

Президент Володимир Зеленський прокоментував обмовку президента США Джо Байдена, який на саміті НАТО несподівано назвав його «путіним», запрошуючи до виступу.

 

На його думку, це просто помилка.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави сказав під час спілкування з журналістами під час візиту до Ірландії, передає Irish Times у суботу.

 

Свій коментар пресі Зеленський надав перед зустріччю з прем'єр-міністром країни Саймоном Гаррісом в аеропорту Шеннон на заході Ірландії.

 

Зокрема, відповідаючи на запитання, якою була його реакція на те, що Байден помилково назвав його "президентом путіним", Зеленський сказав:

 

"Це помилка. Я думаю, що Сполучені Штати надали велику підтримку українцям. Ми можемо забути деякі помилки, я так думаю".

 

Президент також подякував народу Ірландії за підтримку: «Перш за все, величезне спасибі за вашу підтримку, спасибі Ірландії за те, що вона прийняла багато українських біженців, ви були з нами з самого початку російського вторгнення».

 

Зауважимо, що Зеленський прилетів до Ірландії для зустрічі з прем'єром Саймоном Гаррісом на зворотному шляху до України після зустрічі з лідерами НАТО в США.

 

Нагадаємо, що у четвер на підсумковій пресконференції саміту НАТО Байден назвав  Зеленського путіним, а віцепрезидентку Камалу Гарріс - "Трампом".

 

За даними видання Politico, європейські посадовці та дипломати непублічно були неприємно вражені невпевненими й повними обмовок виступами президента США Джо Байдена на саміті Північноатлантичного Альянсу в Вашингтоні.

 

Як повідомляла «УМ», на завершення 75-го саміту НАТО учасники ухвалили Український договір.