Зеленський прагне завершити війну, щоб «не бути брехуном»

16:03, 01.06.2024
Зеленський прагне завершити війну, щоб «не бути брехуном»

Зеленський прокоментував пропозиції «заморозити» конфлікт. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський запевняє, що він сповнений рішучості довести війну до кінця навіть попри виснажливу рутину керівництва країною.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави сказав у інтерв'ю The Guardian.

 

«Коли ви балотувалися в президенти й сказали, що ви будете зі своїм народом до кінця, і ви завжди будете захищати Україну і Конституцію, ну це означає, що ви брехун, якщо просто опустите руки. І я точно не хотів би бути брехуном, особливо для своїх дітей», - пояснив свою мотивацію Зеленський.

 

Верховний Головнокомандувач також прокоментував пропозиції «заморозити» конфлікт.

 

На його думку, все, що є замороженим конфліктом, є війною - повільною війною, або повільною окупацією, або замороженим конфліктом між сторонами.

 

«І настане мить, коли все це з тієї чи іншої причини розморозиться. Привід окупант знайде завжди. Для нього потрібна пауза, щоб посилити свої позиції на полі бою. Щоб зрозуміти, де у нього дефіцит. Ми це знаємо. У нас такий самий дефіцит, ми про це говоримо відкрито», - зазначив Зеленський.

 

За його словами, росія має більше техніки, ніж Збройні сили України, але російська армія також має дефіцит - брак досвідчених військових, артилерійських снарядів та ракет.

 

І наголосив, що "замороження" війни, пауза, піде на користь лише росії, але не Україні.

 

"Вони стануть сильнішими, а після цього, як було в Нормандських домовленостях, він набере сили, і може вам поставити ультиматум – визнати всі території, не бути в Альянсі (НАТО, – ред.), забути про євроінтеграцію, і таких умов буде багато", - резюмував Зеленський.

 

Як повідомляла «УМ», раніше, після 20 травня, президент Зеленський коментуючи п’ять років перебування на посаді глави держави, заявив, що через воєнний стан його термін ще продовжується.