Мої п’ять років президентства ще продовжуються – Зеленський

16:49, 21.05.2024
Мої п’ять років президентства ще продовжуються – Зеленський

Зеленський оцінив роки свого президентства під час інтерв'ю журналістам Reuters. (Фото Офісу президента)

Володимир Зеленський не вважає етичним оцінювати п’ять свого президентства і вважає, що термін здійснення повноважень не завершився, а продовжується через воєнний стан.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави заявив в інтерв'ю журналістам Reuters, яке було оприлюднене Офісом президента у вівторок.

 

Зокрема, журналіст запитав у Зеленського, як на його думку він впорався зі своєю роботою протягом президентства, на що той відповів:

 

«Мої п’ять років ще не закінчилися, через воєнний стан вони продовжуються. Я не можу оцінювати свою діяльність. Це просто не дуже етично.

 

Я думаю, що погляд завжди справедливий десь збоку і я не буду сперечатися з цим поглядом і не збираюся. Справедливість вона завжди десь посередині».

 

Він згадав виклики епідемією ковідом та повномасштабним вторгненням і сказав:

 

«Я радий що на всі ці виклики ми не закривали очі. І я дуже радий бути президентом такого народу, який не обернувся спиною і прийняв виклики, які йому випали. Нам потрібо пройти цей шлях до кінця, бажано переможного. Хоч сьогодні вже дещо скептично дивляться на слово перемога.

 

Я пишаюсь, що я президент України, ось моє ставлення до цих п’яти років».

 

На уточнююче питання журналіста про скепсис окремих людей щодо Перемоги та відновлення кордонів України станом на 1991 рік, Зеленський сказав:  

 

«Я не дуже чую тих, хто каже, що не вірить у кордони 1991 року. Питання кордонів дуже глибоке і тут не лише про території. Але й про питання незалежності, яка в голові має бути».

 

Він також згадав перші дні на президентській посаді: «Все що я хотів 5 років тому - це дуже ліберальну Україну з максимальними правами і свободами людей і завершити війну.  Я обіцяв виборцям і хотів це зробити».

 

Нагадаємо, 20 травня 2024 року минуло рівно п'ять років, які передбачені для виконання президентом своїх обов’язків.

 

Як повідомляла «УМ», попередній президент Порошенко каже, що ніхто не ставить під сумнів легітимність української влади і президентських повноважень Зеленського, однак вона має звітувати про свою роботу.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легітимність Зеленського після 20 травня