Порошенко закликав Раду негайно створити ТСК щодо фортифікацій та дронів

14:50, 21.05.2024
Порошенко закликав Раду негайно створити ТСК щодо фортифікацій та дронів

Порошенко каже, що Рада має створити ТСК, проєкт якої лежить у парламенті 4 місяці. (eurosolidarity.org)

П’ятий президент та народний депутат Петро Порошенко закликав Верховну Раду створити Тимчасову сліду комісію (ТСК) щодо будівництва фортифікацій і забезпечення ЗСУ дронами.

 

Як інформує Україна молода, про це лідер фракції «Європейська Солідарність» заявив під час виступу з парламентської трибуни, передає сайт «ЄС» у вівторок.

 

«18 грудня я висловив тверду позицію по необхідності негайного будівництва фортифікаційних споруд, які складаються з 4 елементів - облаштування власне споруд, влаштування мінних полів, протитанкових мін, замінування і підрив доріг, мостів, і четверте - забезпечення радіоелектронної розвідки та РЕБівського прикриття», - наголосив Порошенко.

 

За його словами, Рада має створити тимчасову слідчу комісію, проєкт якої вже лежить у парламенті 4 місяці.

 

«Нас запевняли, відосики показували, що все в країні гаразд, аж поки ми не дочекалися першого удару росіян в Харківській області. І виявляється, що або не будували, або крали, або будували не там», - наголосив п'ятий президент.

 

За його словами, така сама ситуація ще й з дронами.

 

Порошенко також закликав винести на голосування у другому читанні законопроєкт про заборону московської церкви в Україні.

 

Політик зауважив, що ніхто не ставить під сумнів легітимність української влади, однак вона має звітувати про свою роботу.

 

«Сьогодні 21 травня. Пам’ятаєте, скільки нас лякали "Майданом 3.0", акціями опору. Врешті-решт телеграм-канали Банкової розганяють меседжі про нібито потужну хвилю нелегітимності президента.

 

Сьогоднішній ранок продемонстрував, що це суцільна тотальна брехня. Ніхто не ставить під сумнів українську владу. Єдине - бажано було б, щоб вона відзвітувала», - підсумував Петро Олексійович.

 

Напередодні стало відомо, що фракція "Європейська Солідарність" готова до блокування роботи ВР, якщо монобільшість і керівництво парламенту не поставлять в порядок денний ТСК по фортифікаціях і дронах.

 

Як повідомляла "УМ", командир підрозділу розвідки Сухопутних військ ЗСУ Денис Ярославський розповів про оборону Вовчанська на Харківщині. За його словами, в цьому районі не було ні першої лінії фортифікацій, ні міних полів