У ЄС призупинили мовлення 4 ресурсів російської пропаганди

17:50, 17.05.2024
У ЄС призупинили мовлення 4 ресурсів російської пропаганди

Рада Європейського Союзу ухвалила низку рішень. (facebook.com/szijjarto.peter.official)

Рада Європейського Союзу ухвалила рішення призупинити мовлення на території ЄС ще чотирьох ресурсів російської пропаганди.

 

Йдеться про такі ресурси: Voice of Europe, "РИА Новости", "Известия" та "Российская газета".

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Рада ЄС, передає «Європейська правда».

 

Зазначається, що згадані ЗМІ перебувають під постійним прямим чи опосередкованим контролем керівництва російської федерації і відіграють важливу роль у розгортанні та підтримці загарбницької війни росії проти України, а також у дестабілізації сусідніх з нею країн.

 

У Раді ЄС уточнюють, посилаючись на Хартію основоположних прав, що узгоджені в п’ятницю заходи не перешкоджатимуть цим ЗМІ та їхнім співробітникам здійснювати в Європейському Союзі іншу діяльність, окрім мовлення, наприклад, проводити дослідження та брати інтерв'ю.

 

Нагадаємо, що рф проводить систематичну міжнародну кампанію маніпулювання ЗМІ та інформацією, втручання та грубого викривлення фактів з метою виправдання та підтримки своєї повномасштабної агресії проти України, а також посилення своєї стратегії дестабілізації сусідніх країн, ЄС та його держав-членів.

 

Зокрема, пропаганда, інформаційні маніпуляції та втручання неодноразово і послідовно були спрямовані проти української держави та її органів влади, українських громадян, а також європейських політичних партій, особливо у виборчі періоди, а також проти громадянського суспільства, шукачів притулку, російських етнічних меншин, гендерних меншин та функціонування демократичних інститутів в ЄС та його державах-членах.

 

Нагадаємо, на початку березня 2022 року за рішенням Ради ЄС було невідкладно заборонено роботу російських пропагандистських телеканалів RT/Russia Today і Sputnik.

 

Як повідомляла "УМ", Франція та Нідерланди пропонують керівним оранам Євросоюзу запроваджувати санкції проти будь-яких фінансових установ у світі, які допомагають російським військовим оплачувати товари або технології для виробництва зброї.