Керівництво Естонії обговорює відправку військ до України

20:49, 13.05.2024
Керівництво Естонії обговорює відправку військ до України

Естонія потенційно готова відправити війська на захід України. (breakingdefense.com)

Радник президента Естонії з питань національної безпеки Мадіс Ролл каже, що керівництво його країни на рівні уряду і глави держави серйозно обговорює можливість відправки військ на захід України.

 

Мета: допомогти Києву вивільнити резерви для відправлення на фронт.

 

Як інформує Україна молода, про це пан Ролл повідомиву інтерв'ю порталу Breaking Defense в понеділок.

 

За його словами, уряд наразі аналізує потенційне відправлення військ в Україну і волів би піти на це у складі повноцінної місії НАТО – "щоб продемонструвати ширшу об'єднану силу і рішучість".

 

"Дискусії тривають. Ми повинні розглядати всі можливості. Ми не повинні обмежувати наші міркування стосовно того, що можемо зробити", – сказав радник президента Естонії.

 

Пан Ролл підкреслив, що його країна потенційно готова відправити війська на захід України в складі меншої коаліції, але "не виключено", що члени НАТО, які зараз виступають проти такого кроку, "з часом" змінять свою думку.

 

Як повідомляла «УМ», президент Франції Емманюель Макрон неодноразово заявляв про можливість відправки французьких військ в Україну. Він допускає такий варіант у разі, якщо росіяни прорвуть лінію оборони в Україні і Київ звернеться з відповідним проханням.