США прискорюють військові постачання Україні - Блінкен

20:30, 12.05.2024
США прискорюють військові постачання Україні - Блінкен

Ентоні Блінкен запевняє, що США роблять все можливе для України. (state.gov)

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявляє, що Вашинтон робить усе можливе, щоб прискорити військові постачання Україні, в тому числі для створення загрози Криму.

 

За його словами, у США впевнені, що Україна може втримати фронт "на сході".

 

Як інформує Україна молода, про це Блінкен сказав у інтерв'ю CBS News.

 

"Лише цього тижня ми вилучили близько 400 мільйонів доларів на оборонні поставки Україні з додаткового бюджету. Тож ми робимо все можливе, щоб якомога швидше надати цю допомогу. Європейці роблять те саме", - сказав американський дипломат.

 

На його переконання, Україна може ефективно тримати позицію на сході, вона може "продовжувати збільшувати перевагу, отриману для себе в Чорному морі, куди вона виходить, годуючи світ, як і раніше, а також тримати російські сили під загрозою, в тому числі в Криму, щоб ускладнити для них продовження цієї агресії".

 

"Ми надаємо системи для цього, але це складний момент. Ми нікуди не йдемо, як і близько 50 країн, які підтримують Україну. Це триватиме, і якщо путін думає, що він може здолати Україну та її прихильників, він помиляється", - запевнив Блінкен.

 

Також він визнав, що багатомісячна затримка в отриманні додаткового бюджетного запиту на схвалення та відправку зброї в Україну "призвела до витрат".

 

Як повідомляла «УМ», днями президент США Джо Байден підписав указ про виділення Україні військової допомоги вартістю до $400 мільйонів.