Ексміністерка Юлія Лапутіна пройшла ВЛК і мобілізувалася до СБУ

16:30, 05.04.2024
Ексміністерка Юлія Лапутіна пройшла ВЛК і мобілізувалася до СБУ

Юлія Лапутіна стала другою жінкою-генералом в історії незалежної України. (Фото Мінветеранів)

Колишня очільниця Міністерства у справах ветеранів, учасниця АТО Юлія Лапутіна після відставки пройшла Військово-лікарську комісію (ВЛК) та мобілізувалася до лав Служби безпеки України.

 

Як інформує Україна молода, про це генерал Юлія Лаптіна повідомила у соцмережах 5 квітня.

 

За її словами, від початку повномасштабного вторгнення рф залишатися в цивільному секторі було для неї викликом.

 

"Звісно, я розуміла необхідність збереження стабільності діяльності уряду та РНБО в ті найбуремніші часи.

 

Але продовжую вважати, що українці, які мають досвід протидії проти російських спецслужб, військовий та бойовий досвід з 2014, мають повернутися до лав сил безпеки та оборони", - зазначила вона.

 

Пані генерал повідомила, що пройшла ВЛК та від сьогодні мобілізована до лав СБУ. 

 

Нагадаємо, Лапутіна має звання генерала і стала другою жінкою-генералом в історії незалежної України, служила у спецпідрозділі «Альфа» СБУ, має бойовий досвід під час АТО.

 

Як відомо, Лапутіна протягом 2010-2012 років була заступницею начальника Центру спеціальних операцій "А" Служби безпеки України. 14 квітня 2014 року у складі першої об'єднаної групи СБУ висадилася на Краматорському аеродромі, захист якого забезпечував спецпідрозділ "Альфа".

 

У вересні - грудні 2014 року була командиром оперативної групи СБУ в АТО та виконувала завдання щодо затримання учасників проросійських терористичних формувань. З 2014 року обіймала посаду заступниці начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України.

 

Як повідомляла «УМ», Верховна Рада відправила Лапутіну у відставку 7 лютого. Посаду голови Мінветеранів вона обіймала з грудня 2020 року.

 

Наразі міністерство тимчасово очолив Герой України Олександр Порхун.