Німеччина ініціювала пошук доступних систем Patriot для України

17:29, 04.04.2024
Німеччина ініціювала пошук доступних систем Patriot для України

Кулеба і Столтенберг у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі. (mfa.gov.ua)

Німеччина ініціювала пошук доступних систем протиповітряної оборони Patriot для ЗСУ під час засідання Ради «Україна-НАТО» у штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі у четвер, 4 квітня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час зустрічі з журналістами, передає МЗС України.

 

За його словами, Німеччина як голова коаліції з протиповітряної оборони, що функціонує в межах "Рамштайну", "негайно ініціює аналіз усіх наявних не лише в союзників, а й узагалі у світі систем, батарей Patriot та інших систем ППО".

 

"І що можна зробити, які комбінації побудувати для того, щоб ці батареї були доставлені в Україну", – додав пан Кулеба.

 

Очільник МЗС також підтвердив, що під час зустрічі Ради Україна-НАТО зосередився виключно на одній темі – постачанні систем Patriot, хоча союзники планували обговорити довгострокові зобов'язання.

 

"Один із дуже досвідчених міністрів сказав, що це була найжорсткіша промова міністра закордонних справ, яку він чув у своєму житті. Я перепросив за те, що зіпсував святковий настрій – день народження НАТО, але я відчував, що потрібно занурити колег у сувору реальність жителів Харкова, Одеси, Львова", – вказав міністр.

 

І констатував, що ті міністри, які були в Україні й чули роботу систем ППО, на відповідні прохання Києва "реагують інакше".

 

“Неможливо зрозуміти, чому союзники не можуть знайти додаткові батареї, щоб доставити їх туди, де щодня стріляють балістичними ракетами. Тільки в березні по Україні було випущено 94 балістичні ракети. В середньому по 3 в день. Більше ніде в світі такого не відбувається”, — зазначив Кулеба.
 
Як повідомляла "УМ", дерсекретар США Ентоні Блінкен закликав негайно забезпечити Україну всім необхідним для успішного ведення війни.