Настав критичний момент: Блінкен закликав забезпечити Україну всією необхідною зброєю

18:08, 02.04.2024
Настав критичний момент: Блінкен закликав забезпечити Україну всією необхідною зброєю

Державний секретар США Ентоні Блінкен/ (facebook.com/statedept)

Державний секретар США Ентоні Блінкен вважає, що зараз настав переломний і критичний момент в російсько-українській війні.

 

Тому, на його переконання, зараз необхідно негайно забезпечити Україну всім необхідним для успішного ведення війни.

 

Як інформує Україна молода, про це він заявив у Парижі, куди прибув для перемовин з низкою європейських високопосадовців, передає Держдеп США у вівторок.

 

"Ми перебуваємо в критичному моменті, коли абсолютно необхідно забезпечити українців тим, що їм потрібно для захисту, зокрема, боєприпасами та засобами протиповітряної оборони", - заявив Блінкен на спільній пресконференції з міністром збройних сил Франції Себастьяном Лекорню.

 

Зазначається, що обидва посадовці відвідали завод Nexter, який виробляє гармати "Цезар", котрі відправляють на українсько-російський фронт.

 

"Гармата "Цезар" стала символом нашої артилерійської коаліції, яка значно збільшила виробничі потужності: було дві гармати на місяць, зараз є шість на місяць, ми збираємося наростити виробництво до дванадцяти гармат на місяць в майбутньому", - відзначив Лекорню.

 

Пан Блінкен має зустрітися зі своїм французьким колегою Стефаном Сежурне, а ввечері планується зустріч із президентом Франції Емманюелем Макроном. У розмові з французьким лідером американський дипломат обговорить і війну в Україні.

 

Як повідомляла «УМ», після триденного візиту до Бразилії президента Франції Макрона, який заявляв про намір схилити Бразилію на бік України, президент цієї країни Лула да Сілва зазначив, що у бразильців немає "такої нервозності, як у Франції, оскільки ми перебуваємо за багато тисяч кілометрів від цієї війни".