Дубінський оштрафований судом за дії в умовах конфлікту інтересів

21:36, 13.03.2024
Дубінський оштрафований судом за дії в умовах конфлікту інтересів

У минулому році Дубінський хизвався браслетом у Раді, а нині сидить у СІЗО. (facebook.com/alexandrdubinskyi)

Народний депутат Олександр Дубінський визнаний винним у порушенні встановлених законом вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

 

Відповідне рішення ухвалив Печерський районний суд Києва.

 

Як інформує Україна молода про це повідомляє НАЗК в середу.

 

«13 березня 2024 року Печерський районний суд міста Києва на підставі матеріалів Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) визнав винним народного депутата України у порушенні встановлених законом вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Крім того, суд зобов’язав його сплатити штраф», - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що після набрання рішенням законної сили відомості стосовно нардепа буде внесено до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

 

Тоді як сам Олександр Дубінський написав у соцмережах про абсурдність судового рішення. 

 

НАЗК ж нагадує, що раніше слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) здійснювали досудове розслідування за фактом вчинення нардепом службового підроблення з метою створення підстав для свого виїзду за кордон. 

 

Тоді, уже як підозрюваний, Дубінський надіслав депутатські звернення до Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) та ДБР для задоволення приватного інтересу: отримання відомостей, необхідних для власного захисту від кримінального переслідування.

 

Зокрема, у серпні він надіслав депутатське звернення до МОЗ, у якому вимагав надати інформацію про хід та результати розгляду його попереднього звернення до Міністерства, службове підроблення якого власне і є предметом згаданого досудового розслідування.

 

Як повідомляла «УМ», 3 листопада Дубінському було повідомлено про підозру в організації схеми для виїзду ухилянтів за кордон. За даними слідства, нардеп під приводом супроводу хворого батька виїхав за кордон і відпочивав у Барселоні у своєї дівчини.

 

13 листопада 2023 року СБУ повідомила нардепу Дубінському про підозру в державній зраді. Його було заарештовано на 2 місяці без права застави.