Норвегія долучилася до коаліції з протиповітряної оборони України

15:42, 07.03.2024
Норвегія долучилася до коаліції з протиповітряної оборони України

Норвезький NASAMS щодня робить свій внесок у порятунок українських життів. (regjeringen.no)

Норвегія офіційно долучилася до коаліції з протиповітряної оборони України від російських літаків і ракет.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє уряд Норвегії в четвер.

 

"Норвегія приєднується до угоди про наміри щодо підтримки України у сфері протиповітряної оборони від літаків і ракет. Протиповітряна оборона є одним із напрямів, якому приділяється особлива увага серед країн, що надають військову підтримку Україні", - йдеться в повідомленні.

 

При цьому, міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам заявив, що для Осло цілком природно бути частиною такої коаліції з протиповітряної оборони.

 

"Норвезький NASAMS щодня робить свій внесок у порятунок українських життів і захист критично важливої інфраструктури", - наголосив міністр.

 

Зауважимо, що цієї зими було створено кілька коаліцій для надання військової підтримки Україні.

 

Уряд Норвегії ухвалив рішення про участь країни у трьох таких коаліціях: морській коаліції, яку Норвегія очолює разом із Великою Британією, коаліції винищувачів F-16, у рамках якої Норвегія надасть бойові літаки й навчить український персонал роботі із системою, і коаліції ППО, яку очолюють Німеччина та Франція.

 

"Ми сказали, що будемо підтримувати Україну там, де це найбільш необхідно. Протиповітряна оборона є одним із пріоритетів України. Вона абсолютно необхідна для захисту військових підрозділів, міст і критично важливої інфраструктури", - додав  Бйорн Арільд Грам.

 

Як повідомляла «УМ», днями міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен закликав західних партнерів посилити військову підтримку України та негайно знайти гроші на снаряди.