Бездіяльність Конгресу призвела до виходу ЗСУ з Авдіївки - Байден

03:25, 18.02.2024
Бездіяльність Конгресу призвела до виходу ЗСУ з Авдіївки - Байден

Байден оприлюднив днями світлину з попередньої зустрічі з подружжям Зеленських. (facebook.com/POTUS)

Президент США Джо Байден переконаний, що українські військові були змушені вийти з Авдіївки через нестачу боєприпасів та скорочення їхніх запасів.

 

На його думку, це трапилося внаслідок бездіяльності Конгресу США і призвело до перших помітних успіхів росії за кілька місяців.

 

Як інформує Україна молода, відповідну заяву Байдена наводить Білий дім у неділю вночі.

 

Зазначається, що президент США у суботу зателефонував президенту України Володимиру Зеленському, "щоб підкреслити зобов’язання Сполучених Штатів продовжувати підтримувати Україну перед дворіччям жорстокого вторгнення росії".

 

У телефонній розмові він також наголосив на необхідності для Конгресу терміново ухвалити законопроект про додаткове фінансування національної безпеки для забезпечення українських сил.

 

Президент Байден підтвердив сильну двопартійну підтримку в уряді США та серед американського народу суверенітету та територіальної цілісності України.

 

Він також закликав накласти санкції на уряд росії, щоб притягнути його до відповідальності за свої дії.

 

Водночас президент Зеленський під час перебування на Мюнхенській конференції з питань безпеки також поінформував про телефонну розмову з господарем Білого дому.

 

«Обговорили поточну ситуацію на полі бою. Я радий, що можу розраховувати на повну підтримку американського президента. Віримо й у мудре рішення Конгресу США.

 

Підтримка України – це підтримка демократії та свободи. Ми повинні разом захистити ці цінності. Домовилися підтримувати контакт у звʼязкузнаближенням2-хроковинпочаткуповномасштабноговторгнення», - цитує главу держави Офіс президента.

 

Як повідомляла «УМ», в ніч на суботу головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський ухвалив рішення про виведення підрозділів ЗСУ з Авдіївки.

 

Відтак Сили оборони вийшли з Авдіївки через евакуаційний коридор, який створили підрозділи спецпризначення.