«Якщо Україна програє, ми претендуватимемо на Закарпаття» - Ласло Тороцкої

09:52, 28.01.2024
«Якщо Україна програє, ми претендуватимемо на Закарпаття» - Ласло Тороцкої

Лідер угорської ультраправої партії Mi Hazank Ласло Тороцкоі - Орбан номер два. (Фото: Máthé Zoltán / MT)

У разі втрати Україною державності в результаті війни, як заявив лідер угорської ультраправої партії Mi Hazank Ласло Тороцкоі, Угорщина претендуватиме на українське Закарпаття.

 

Як інформує УМ, про це повідомило угорське видання Index.

 

Виступаючи на річній партійній конференції у Будапешті в суботу, 27 січня, Тороцкоі заявив, що тиск "міжнародних фінансистів" призвів до війни в Україні, а саме до війни, яка "зруйнує Європу і відправить економіку континенту на дно". За його словами, "Україну купив BlackRock", найбільший у світі інвестиційний фонд, який має у своєму розпорядженні понад 10 трильйонів доларів.

 

Ласло Тороцкої заявив, що його партія виступає за припинення конфлікту в Україні: негайне припинення вогню, мир і врегулювання шляхом переговорів.

 

Він також заявив, що якщо державність України припинить своє існування в результаті війни, то Mi Hazank претендуватиме на Закарпаття.

 

"Якщо державність України припинить своє існування в результаті війни, Mi Hazank претендуватиме на Закарпаття як єдина парламентська партія", – заявив Тороцкоі.

 

Під час торішньої партійної конференції лідер Mi Hazank говорив, серед іншого, про необхідність запобігти початку нової світової війни, а також про те, що Україна була продана іноземним інвесторам. Він виступив проти вступу Фінляндії та Швеції до НАТО, оскільки вважав, що їхній вступ збільшить шанси на війну з Росією.

 

Варто зазначити, що це не перша подібна заява з боку угорського політика. У 2022 році Тороцкоі з нагоди Дня незалежності Польщі у Twitter побажав їй знову мати спільний кордон з Угорщиною.

 

Твіт він проілюстрував фотографією, зробленою після захоплення Угорщиною Закарпаття у 1939 році, де поляк і угорець тиснуть руку біля прикордонного стовпа.

 

Речник міністерства закордонних справ Олег Ніколенко тоді закликав угорський уряд засудити заяви Тороцкоі.

 

Як повідомляла УМ, Вартують один одного: Трамп назвав Орбана «великим євролідером».