Законопроєкт про мобілізацію ще на стадії розробки – Роман Костенко

16:55, 22.12.2023
Законопроєкт про мобілізацію ще на стадії розробки – Роман Костенко

Україна потребує законодавчих змін щодо мобілізації. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Народний депутат від фракції «Голос», секретар комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко стверджує, що фінальної версії нового законопроекту щодо військової служби та мобілізації в Україні наразі немає.

 

Відповідні законодавчі зміни ще на стадії розробки.

 

Як інформує Україна молода, про це Костенко розповів у коментарі РБК-Україна.

 

За його словами, Генеральний штаб ЗСУ надав свої пропозиції до напрацювань майбутнього законопроекту щодо військової служби та мобілізації. Також готує свої пропозиції Міністерство оборони.

 

"Усе це може або увійти, або не увійти в цей документ. Зараз сам проект закону на стадії розробки. Коли він буде готовий і зареєстрований - насправді ніхто достеменно не знає - чи буде це ще в цьому році, чи вже наступного", - розповів нардеп.

 

Він зазначив, що зараз у текст майбутнього проекту постійно вносяться якісь зміни, тому фінальної версії немає.

 

"Ба більше, до нього все одно надійде чимало правок від народних депутатів уже після реєстрації. Тому зараз над ним варто добре без поспіху попрацювати. Якщо робоча група поспішить і не вивірить всі норми - це може у майбутньому бути проблемний законопроект", - додав секретар парламентського комітету.

 

Як повідомляла «УМ», раніше одіозна депутатка Мар’яна Безугла опублікувала перелік нововведень, які наразі передбачає законопроєкт про мобілізацію.

 

Зміни стосуватимуться правил мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Зокрема, планується призов з 25 років, військова служба для мобілізованих не довше 36 місяців, також пропонується прибрати термін «обмежена придатність».