Веніславський звільнений з посади представника президента у Раді

13:55, 07.12.2023
Веніславський звільнений з посади представника президента у Раді

Веніславський каже, що його звільнення з посади узгоджене з президентом. (Фото з відкритих джерел)

Президент Володимир Зеленський звільнив народного депутата Федора Веніславського з посади представника президента у Верховній Раді.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться в указі, оприлюдненому на сайті Президента у четвер.

 

Зазначається, що глава держави підписав указ № 812/2023 про увільнення Федора Веніславського від виконання обовʼязківпредставникапрезидентаУкраїни у Верховній Раді.

 

"Увільнити Веніславського Федора Володимировича від виконання обовʼязківпредставникапрезидентаУкраїниуВерховнійРадіУкраїни", –йдетьсявтекстіуказу.

 

Причини цього рішення голова держави не роз'яснив.

 

Сам Веніславський зазначив у коментарі NB, що його звільнення з посади представника президента у Верховній Раді було обговорено з Володимиром Зеленським декілька днів тому.
 
 
«Я займаюсь кількома суто військовими проєктами, через що доводиться багато бувати біля лінії фронту. Відповідно не завжди встигаю виконувати повноваження представника президента України у ВРУ», — сказав він.
 

Зауважимо, що до цього Веніславський говорив, що у парламенті обговорюють можливість вручення повісток військовозобов’язаним через електронну пошту і рекомендованим листом.

 

Також він розповідав, що члени комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки обговорюють питання запровадження механізмів демобілізації з військової служби.

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно Веніславський засудив закиди депутатки від "Слуги народу" Мар’яни Безуглої на адресу Головнокомандувача ЗСУ Залужного та заявив, що її перебування в комітеті ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки є загрозою національній безпеці.