Байден вшанував пам’ять жертв Голодомору і порівняв путіна зі сталіним

22:23, 25.11.2023
Байден вшанував пам’ять жертв Голодомору і порівняв путіна зі сталіним

Байден акцентував, що сили рф прагнуть знищити економіку та незалежність України, навмисно завдають шкоди полям і знищують українські зерносховища та порти. (facebook.com/POTUS)

Президент США Джо Байден від імені держави вшанував пам’ять жертв Голодомору-геноциду українського народу 1932-33 років.

 

Господар Білого дому також порівняв дії сталінського режиму з політикою путіна, коли Кремль продовжує використовувати продовольство та смерть задля власної вигоди.

 

Як інформує Україна молода, відповідна заява оприлюднена на офіційному сайті Білого дому в суботу ввечері.

 

«Ми шануємо похмурі роковини Голодомору в той час, як хоробрий український народ України продовжує боронити свою свободу й суверенітет України від жорстокої загарбницької війни росії»,- підкреслив американський президент.

 

Байден нагадав, що 90 років тому «нелюдська політика» Сталіна та радянського режиму творила голодну смерть, яка забрала життя мільйонів українців.

 

«Сталін та його режим систематично забирали українське зерно та ферми, перевозили продовольство в інші частини СРСР для придушення української національної ідентичності», - підкреслюється в заяві Вашингтону.

 

«Сьогодні українська сільськогосподарська інфраструктура знову стає мішенню — цього разу з боку путіна в рамках його прагнення до завоювань та панування»,- наголосив лідер Сполучених Штатів.

 

Джо Байден акцентував, що сили рф прагнуть знищити економіку та незалежність України, навмисно завдають шкоди полям і знищують українські зерносховища та порти.

 

«Це не просто атака на економічну безпеку України, це – цинічний напад на продовольчу безпеку повсюди. Бо путін завдає шкоди найуразливішим громадам світу заради власного прибутку», - заявив президент США.

 

І додав: «У цю річницю ми згадуємо та вшановуємо всіх, як у минулому, так і зараз, хто витримав такі труднощі та хто продовжує боротися проти тиранії. Ми також підтверджуємо свою прихильність запобігати стражданням, захищати фундаментальні свободи та реагувати на порушення прав людини, коли б і де б це не відбувалося. Ми єдині з Україною», - наголосив президент Байден.

 

Нагадаємо, в четверту суботу листопада українці запалюють свічку пам’яті про тих, чиє життя було забране в час Голодомору-геноциду.

 

Як повідомляла «УМ», Предстоятель ПЦУ Епіфаній звершив молитву за спокій душ жертв Голодоморів.