Україна оновила санкції проти Азарова, Табачника та Царьова

16:38, 18.11.2023
Україна оновила санкції проти Азарова, Табачника та Царьова

Україна ввела санкції терміном на 10 років проти колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова (Фото з відкритих джерел)

Україна вжила заходів у формі санкцій проти низки осіб, серед яких Азаров, Табачник, Львова-Бєлова, Царьов, а також ряду російських компаній.

 

Президент Володимир Зеленський підписав відповідні укази, введені в дію рішеннями Ради національної безпеки і оборони.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

 

Так, одним з указів передбачено санкції проти Львової-Бєлової, голови Російського дитячого фонду Дмитра Лиханова та інших громадян РФ і України, які наразі працюють на ворога на території країни-агресора. Загалом у списку 100 осіб.

 

Санкції проти них впроваджено на п'ять років, вони передбачають блокування активів та низку інших обмежень і заборон.

 

Також цим указом впроваджено санкції на п'ять років проти 37 юридичних осіб, серед яких Російський дитячий фонд та низка інших фондів, громадських організацій РФ тощо.

 

Ще в одному указі – оновлені санкції терміном на 10 років проти колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова, колишнього міністра освіти та науки Дмитра Табачника, народного депутата України IV-VII скликань Олега Царьова, народного депутата України IV-VIII скликань Дмитра Святаша, глави окупаційної адміністрації Криму Сергія Аксьонова, голови т.зв. "ЛНР" Леоніда Пасічника, депутата Державної думи РФ Дмитра Сабліна, а також колишнього українського телеведучого Юрія Кота.

 

Як повідомляла УМ, раніше Володимир Зеленський увів у дію санкції проти експрезидента "Мотор Січі" В’ячеслава Богуслаєва та 230 росіян.