Проти Богуслаєва та 230 росіян запроваджено санкції

15:18, 01.04.2023
Проти Богуслаєва та 230 росіян запроваджено санкції

1 квітня ввів у дію рішення РНБО щодо запровадження санкцій проти низки фізичних та юридичних осіб.

Президент України Володимир Зеленський увів у дію санкції проти експрезидента "Мотор Січі" В’ячеслава Богуслаєва та 230 росіян.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес-служба Офісу Президента 

 

Окрім Богуслаєва в переліку декілька українців та понад 230 росіян. Також під санкціями опинилися 154 компанії з Росії та одна з окупованого Мелітополя.

 

Також санкції запроваджені проти Мінфіну РФ та Ради Федерації Федеральних зборів РФ. Санкції діятимуть 10 років.

 

В своєму наступному указі президент запровадив санкції проти 225 російських компаній та 33 росіян.

 

22 жовтня 2022 року стало відомо, що СБУ затримала  почесного президента компанії "Мотор Січ", екснардепа В'ячеслава Богуслаєва.

 

23 жовтня Служба безпеки України підтвердила затримання президента АТ "Мотор Січ" та начальника Департаменту зовнішньо-економічної діяльності цього підприємства: їм оголошено підозру в колаборації та пособництві державі агресору.

 

За матеріалами слідства, ці посадовці діяли у змові з наближеними до Кремля представниками російської корпорації "Ростех", яка є одним із головних виробників озброєнь для збройних сил Росії. Зловмисники налагодили транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до країни-агресора.

 

Як повідомляла УМ, експрезидент АТ «Мотор Січ» В'ячеслав Богуслаєв отримав нову підозру - перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань.