Постачання артснарядів Україні сповільнилося через війну в Ізраїлі - Зеленський

13:26, 17.11.2023
Постачання артснарядів Україні сповільнилося через війну в Ізраїлі - Зеленський

Через війну в Ізраїлі Україна стала отримувати менше снарядів (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Президент Володимир Зеленський висловив обурення тим, що акцент на конфлікт між Ізраїлем і ХАМАСом відвертає увагу від постачання артилерійських снарядів до Києва.

 

Це впливає на військові зусилля України, змушуючи її сповільнювати темпи укладення угод та підготовку важливого обладнання.

 

Як інформує Україна молода, про це цитує Bloomberg.

 

За словами глави держави, комбатанти на Близькому Сході потребують 155-міліметрових снарядів, які є ключовим компонентом поставок зброї, необхідної Україні для відсічі російському вторгненню. Раптовий попит виник у чутливий момент, коли Європейський Союз сигналізує, що навряд чи виконає обіцянку поставити Києву мільйон артилерійських снарядів до березня.

 

«Наші запаси скоротилися. Це життя, і це – нормально, оскільки всі борються за виживання, і ми також повинні захищати себе. Зараз я зосереджений на отриманні допомоги від Заходу. Їхній фокус зміщується через Близький Схід та інші причини. Без підтримки ми будемо рухатися назад», - йдеться у повідомленні.

 

Видання зазначає, що початок конфлікту на Близькому Сході поставив під сумнів здатність союзників залишатися зосередженими на підтримці України, де багатомісячний контрнаступ не приніс значного прогресу у поверненні окупованої території.

 

Зеленський провів тиждень, запевняючи союзників, що його військові готуються до боротьби взимку. Цього тижня делегація з Києва відвідала Вашингтон, де законодавці Палати представників ухвалили законопроєкт про фінансування, який не включає допомогу Україні, незважаючи на опір республіканських законодавців.

 

Влада США сигналізувала, що поставки зриваються, посилаючись на затримки з фінансуванням. Цього місяця Пентагон заявив, що зменшення фінансування означає обмеження потоків військової допомоги Києву. Адміністрація президента Джо Байдена закликала Конгрес вийти з глухого кута і схвалити запит на виділення Україні 61,4 млрд доларів.

 

Як повідомляла УМ, законопроєкт  про короткострокове державне фінансування для уникнення припинення роботи уряду, що не містить фінансування підтримки ні України, ні Ізраїлю підписав Президент США Джо Байден.