Ситуація не є патовою: Зеленський відреагував на статтю Залужного

17:04, 04.11.2023
Ситуація не є патовою: Зеленський відреагував на статтю Залужного

Зеленський не погоджується з висновками Залужного щодо ситуації на фронті. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський наголошує, що ситуація на фронті не зайшла у глухий кут і наголошує, що Україна не планує проводити переговори з росією. 

 

Як інформує Україна молода, про це Зеленський сказав у суботу на пресконференції з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

 

Коментуючи статтю в журналі "The Economist" головкома ЗСУ Валерія Залужного про те, що ситуація на фронті зайшла в глухий кут, Зеленський заявив, що ситуація не є патовою.

 

«Це не патова ситуація. Росія контролює небо. Ми бережемо наших військових. Просто кидати, як Росія кидає як м'ясо своїх людей, ніхто не хоче...

Як побороти це? F-16, треба чекати, коли хлопці навчаться, коли вони повернуться. Коли на фронті є ППО, військові йдуть уперед, використовують техніку», — зазначив глава держави.

 

Він нагадав, що минулого року всі вважали, що ми в патовій ситуації. «Кілька військових хитрощів, і ви пам'ятаєте, Харківський регіон був звільнений»,- сказав він.

 

«Ми не маємо права опускати руки. Яка альтернатива? Що, треба віддати третину нашої держави? Це ж буде тільки початок. Ми ж знаємо, що таке заморожений конфлікт, ми ж для себе зробили висновки", - сказав Зеленський.

"Треба більше працювати з партнерами щодо ППО, розблокувати небо, дати можливість нашим бійцям провести наступальні дії»,- додав він.

 

Президент також спростував інформацію про тиск на нього з боку партнерів з метою перейти до переговорів із Росією.

 

«Усі знають моє ставлення, яке збігається зі ставленням українського суспільства. Ніхто не тисне на мене сьогодні. Все це було на початку війни і до війни. На сьогодні ніхто не тисне з лідерів ЄС, Сполучених Штатів... Щоб ми зараз сіли з Росією розмовляли і щось їй віддавали – не буде такого», — резюмував Зеленський.

 

Нагадаємо, в інтерв'ю The Economist Залужний заявив, зокрема, що ситуація на фронті зайшла у глухий кут,, коли жодна зі сторін не може просуватися, бо однаково технологічно оснащена. Йому це нагадує події Першої світової війни.

 

Як повідомляла УМ, цивільні клерки Офісу президента різко критикують статтю Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного для видання The Economist, в якій він озвучив 5 кроків, які необхідно зробити для перелому у війні.

 

Зокрема, заступник голови Офісу президента Ігор Жовка заявив, що стаття Залужного нібито викликала "панічні настрої" у міжнародних партнерів. Мовляв, не варто  коментувати ситуацію на фронті.