У Лівадії продали квартиру Олени Зеленської за 44 млн рублів

17:35, 30.10.2023
У Лівадії продали квартиру Олени Зеленської за 44 млн рублів

Кримська квартира Олени Зеленської розташована в елітному житловому комплексі "Імператор" в Лівадії. (Фото з відкритих джерел)

Окупаційна влада Криму незаконно продала на аукціоні квартиру в Лівадії (Ялта, Крим), що офіційно належить дружині президента України Олені Зеленській.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Кримінформ у понеділок.

 

«На торги було виставлено майно за адресою в смт Лівадія (Ялта) на вул. Батурина, буд. 44 А, кв. 501 площею 119,5 кв. м.

 

Початкова вартість лота становила 24 млн 642 тис рублів, крок аукціону - 1 млн 232 тис руб. На торги заявилися два учасники-фізособи, які проживають у Москві.

 

У підсумку Юлія Кальницька запропонувала 43,124 млн руб., а переможець Ольга Липовецька - 44,356 млн руб.», - йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, у 2022 році представники Комуністичній партії рф запропонували "компенсувати збитки Донбасу за рахунок активів українських чиновників в росії" – зокрема, забрати у дружини президента України Володимира Зеленського квартиру в окупованому Криму.

 

Олена Зеленська купила квартиру площею 129,8 кв. метра в елітному житловому комплексі за однією адресою з Лівадійський палацом у квітні 2013 року разом з паркомісцем площею 16,1 кв. метра.

 

Згідно з декларацією президента Зеленського, вартість цього майна 1,3 мільйона гривень (більше 160 тисяч доларів за курсом валют того періоду).

 

Як повідомляла "УМ", у 2019 році у виборчому штабі Зеленського запевняли, що квартира була придбана за ринковою ціною і відзначили, що Зеленські скористаються квартирою "тільки після обов'язкового повернення Криму до України".

 

Кримська квартира Олени Зеленської розташована в елітному житловому комплексі "Імператор" в Лівадії по сусідству з політиками, успішними підприємцями та діячами шоу-бізнесу.