Хочеш миру, готуйся до війни: Пісторіус звернувся до Європи

12:23, 30.10.2023
Хочеш миру, готуйся до війни: Пісторіус звернувся до Європи

Пісторіус закликав європейців бути готовими до війни.

Борис Пісторіус, міністр оборони Німеччини закликав змінити ставлення у суспільстві до війни та можливих військових конфліктів.

 

Як інформує УМ, про це він заявив у програмі телеканалу ZDF «Berlin Direct».

 

«Потрібна зміна менталітету; в армії це вже відбувається, … але ми потребуємо цього також в усьому суспільстві, в політиці… Ми знову повинні звикнути до думки, що Європі може загрожувати війна», — сказав політик.

 

Це, за його словами, означає готовність забезпечити власну безпеку, готовність до ведення війни.

 

За словами очільника Міноборони, Бундесвер був занедбаний протягом тривалого часу.

 

«Тридцять років дивідендів від миру, 30 років без Варшавського пакту як загрози з іншого боку призвели до того, що Збройні сили… є не в тому стані, в якому мають бути... Це все неможливо надолужити за 19 місяців», - сказав він.

 

Пісторіус наголосив, що структурне реформування та переозброєння відбуваються так швидко, як тільки можливо, але це потребує часу. За його оцінкою, ситуація повністю зміниться до кінця цього десятиліття.

 

Міністр також зауважив, що залучення Німеччини в світові справи має бути «більш помітним».

 

Нагадаємо, що після початку російської війни в Україні Берлін пообіцяв прискоритися з доведенням частки оборонних витрат до 2% ВВП вже наступного року. Окрім того, наприкінці лютого 2022 року канцлер ФРН оголосив про виділення додаткових 100 млрд євро на потреби Бундесверу.

 

Як повідомляла УМ, Пісторіус пояснив чому Німеччина не надає Україні ракети Taurus.