Ердоган вважає терористів ХАМАС «борцями за землю»

15:25, 25.10.2023
Ердоган вважає терористів ХАМАС «борцями за землю»

Ердоган під час виступу на партійних зборах у парламенті. (turkishminute.com)

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган зробив скандальну заяву, в якій заперечив, що угруповання ХАМАС є терористичною організацією.

 

На його думку, вони лише ведуть боротьбу за свій народ і землю.

 

Як інформує Україна молода, про це Ердоган сказав під час виступу на партійних зборах у парламенті, передає видання Turkish Minute у середу.

 

«ХАМАС не є терористичною організацією, це група визволителів і моджахедів, які борються за захист своєї землі і свого народу», - наголосив президент Туреччини і звинуватив Ізраїль у здійсненні одного з "найкривавіших і найжорстокіших" нападів в історії на палестинців після 7 жовтня.

 

Також Ердоган звинуватив Тель-Авів у скоєнні воєнних злочинів. Мовляв, західні країни проводять зустрічі, на яких оголошують ХАМАС терористичною організацією, але Ердоган вважає, що Ізраїль і сам діє як терористична організація.

 

«О, Ізраїлю, ти можеш бути (терористичною. – Ред.) організацією. Захід багато чим тобі зобов'язаний, але Туреччина – ні», – сказав він, додавши, що Анкара не буде мовчати про вбивства Ізраїлем дітей в Газі.

 

Він навів дані органів охорони здоров'я сектора Гази, згідно з якими, в результаті ізраїльських авіаударів в місті загинуло близько 2500 дітей.

 

Ердоган також заявив, що скасовує плани відвідати Ізраїль через його "нелюдську" війну в Газі.

 

"У нас був план поїхати до Ізраїлю, але він був скасований, ми не поїдемо", – сказав турецький лідер.

 

Нагадаємо, що минулого місяця Ердоган зустрівся з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу під час саміту ООН в Нью-Йорку, що ознаменувало поліпшення відносин, які почалися з рішення минулого року про перепризначення послів.

 

Туреччина історично має контакти з ХАМАС, веде переговори, спрямовані на звільнення заручників, утримуваних бойовиками цього палестинського угруповання.

 

Як повідомляла "УМ", днями Ізраїль назвав умову розв'язання проблеми сектора Газа