Парламент Грузії не засуджуватиме плани рф щодо бази флоту в Абхазії

19:52, 09.10.2023
Парламент Грузії не засуджуватиме плани рф щодо бази флоту в Абхазії

На бухту в Очамчирі мають мілітаристські плани у Кремлі. (Фото з відкритих джерел)

Парламентська більшість у Грузії не розглядатиме проєкт резолюції, в якому пропонується засудити плани Кремля щодо передислокації частини кораблів Чорноморського флоту рф в порт Очамчира в окупованій Абхазії.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив віцеспікер парламенту Грузії від владної партії "Грузинська мрія" Георгій Вольський, передає Радіо Свобода у понеділок.

 

Зокрема, пан Вольський обґрунтував рішення парламентської більшості не ухвалювати резолюцію тим, що Грузія "перебуває у складному становищі за умов окупації росією Абхазії та Південної Осетії", і за таких обставин ухвалювати таку резолюцію "було б провокацією".

 

Віцеспікер дав зрозуміти, що заява Аслана Бжанії ще не означає будівництва в Очамчирському порту російської військово-морської бази, оскільки аналогічні заяви Москва "робила ще в 2009 році", але відтоді "в Очамчирі не були проведені ніякі роботи з поглиблення морського дна чи будівництва інфраструктури, яка потрібна на військово-морській базі".

 

Проєкт резолюції, підготовлений незалежною депутаткою Теоною Акубардією та її колегами по опозиційній фракції "За Грузію", в різкій формі "засуджував окупацію Москвою суверенної території Грузії в Абхазії та Південній Осетії", так само як її "мілітаризацію, що прямо загрожує національній безпеці Грузії, регіону та всього євроатлантичного співтовариства".

 

Перед тим так званий "голова" окупаційної російської адміністрації Аслан Бжанія повідомляв, що росія розмістить залишки Чорноморського флоту на новій постійній базі на узбережжі Чорного моря на окупованій території Грузії - в Абхазії.

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно парламент Вірменії – Національні збори ратифікував Римський статут Міжнародного кримінального суду (МКС). Це викликало неабияку істерику на Московії.