Українці готові вкладати кошти в зброю, - Володимир Зеленський про вибори

06:44, 23.09.2023
Українці готові вкладати кошти в зброю, - Володимир Зеленський про вибори

Зеленський під час виступу на пресконференції в Канаді (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що українське суспільство вважає пріорітетним витрати на оборону країни і виступає проти, коли гроші скеровуються на якісь інші цілі, крім зброї.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави сказав під час пресконференції у Канаді.

 

За його словами, найбільшими складнощами для виборів під час війни є безпекові питання щодо присутності спостерігачів, голосування військових, жителів тимчасово окупованих територій та українців за кордоном, а також фінансування кампанії.

 

«В Україні, і абсолютно справедливо, коли гроші сьогодні хоче парламент або уряд направити на той чи інший напрямок, окрім зброї, суспільство не готове це підтримувати. І не просто не готове, воно проти максимально, тому що йде війна», – зазначив президент.

 

Зеленський додав, що наразі навіть не порушувалося питання виборів, тому що через безпекове питання воно не актуальне. 

 

«Закон забороняє під час війни проводити ті чи інші вибори. Я готовий абсолютно. Безпека – складний елемент проведення виборів. Перша складність у тому, щоб вибори провели демократично і прозоро. Для цього потрібні незалежні спостерігачі з різних країн світу. Як в окопах вони будуть голосувати? І як вони голосуватимуть навіть на дільницях біля лінії фронту? Це говорить про те, що все повинно бути в бомбосховищах, тому що ми знаємо Росію, вона розстріляє всіх людей, які прийдуть. І хто зі спостерігачів піде в окопи, готовий приїхати і там працювати? Люди, які захищають права і свободи громадян, не будуть мати права і свободи, щоб проголосувати, це якийсь нонсенс», – резюмував Зеленський.

 

Як повідомляла УМ, сенатор США від Республіканської партії Ліндсі Грем вважає, що наступного року в Україні мають відбутися вибори – навіть попри російське вторгнення.