Ллойд Остін і Рустем Умєров домовились про зустріч у форматі «Рамштайн»

21:24, 11.09.2023
Ллойд Остін і Рустем Умєров домовились про зустріч у форматі «Рамштайн»

Рустем Умєров та Ллойд Остін вперше говорили про потреби України. (facebook.com/rustemumerov.ua)

Новопризначений міністр оборони України Рустем Умєров провів свою першу телефонну розмову з главою Пентагону США Ллойдом Остіном у понеділок ввечері.

 

Міністри обговорили майбутню зустріч формату «Рамштайн» у Німеччині.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Пентагон на офіційному сайті, а також Рустем Умєров у соцмережах.

 

Зокрема, Міноборони США у своєму комюніке інформує, що пан Остін привітав пана Умєрова з призначенням та запевнив, що США продовжать підтримувати Україну.

 

"Міністр Остін повідомив останню інформацію про роботу США над безпековою допомогою для України та обмінявся поглядами з міністром Умеровим про пріоритети у підтримці для термінових потреб України на полі бою та розвитку спроможностей у довгостроковій перспективі", – повідомляє Пентагон.

 

Пізніше Рустем Умеров повідомив деталі «предметної» розмови:

 

«Обговорили пріоритетні потреби України та майбутню зустріч у форматі «Рамштайн». Поінформував міністра про останні події на фронті. Дякуємо США за підтримку та внесок у перемогу України».

 

Міністр оборони України також висловив главі Пентагону свої співчуття з нагоди 22-ї річниці 11 вересня. «Ми вшановуємо пам'ять усіх невинних жертв цієї трагедії. У нашому світі немає місця для тероризму», - наголосив пан Умєров.

 

Зауважимо, що найближча зустріч Контактної групи з оборони України, відома як формат "Рамштайн", відбудеться на однойменній авіабазі у Німеччині наступного тижня. 

 

Як повідомляла «УМ», міністр оборони Рустем Умєров вважає, що сьогодні українська армія є однією із найбільших, найсильніших і найвмотивованіших у світі.

 

Тож на його думку, в Україні варто запровадити нову філософію ставлення до військовослужбовців.