Рустем Умєров планує запровадити нову філософію ставлення до військових

11:11, 10.09.2023
Рустем Умєров планує запровадити нову філософію ставлення до військових

Рустем Умєров під час виступу на зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES). (facebook.com/rustemumerov.ua)

Новопризначений міністр оборони Рустем Умєров вважає, що сьогодні українська армія є однією із найбільших, найсильніших і найвмотивованіших у світі.

 

Тож на його думку, в Україні варто запровадити нову філософію ставлення до військовослужбовців.

 

Як інформє Україна молода, про це Рустем Умєров заявив на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) "Майбутнє вирішується в Україні".

 

«Наші воїни – найвищий пріоритет для нас. Ми повинні запровадити нову філософію ставлення до наших військових та забезпечити їх усім необхідним – зброєю, військовою технікою, обмундируванням, спорядженням, засобами індивідуального захисту, харчуванням та медикаментами», - сказав міністр оборони.

 

І додав: «Наступний пріоритет – озброєння. Нам воно необхідно вже зараз, якомога більше. Ще один важливий напрям – стратегія перемоги. Міністерство оборони відповідальне за формування стратегії національної безпеки. Наша мета – стати членом НАТО».

 

За його словами, попереду - великі виклики та значні можливості. Але «кожен день ми просуваємось вперед і наближаємо нашу перемогу».

 

 

Він також анонсував масштабну цифровізацію процесів у Міноборони.

 

За його словами, наразі Сили оборони України налічують 1 мільйон військовослужбовців, з яких близько 800 тисяч служать безпосередньо в лавах Збройних сил України.

 

"Наша армія - одна з найбільших, найсильніших і найбільш мотивованих у світі. Оскільки знаємо за що ми боремося і б’ємося - за наших людей, наші домівки, нашу свободу. Українське військо жертвує своїм життям за цінності свободи", - акцентував пан Умєров.

 

Як повідомляла «УМ», міністр оборони Умєров планує запровадити електронний військовий квиток, запустити єдиний реєстр призовників та цифровізувати всі процеси діяльності військово-лікарських комісій (ВЛК).