Президент Бразилії обіцяє путіну безпеку на саміті G20 у Ріо-де-Жанейро

10:24, 10.09.2023
Президент Бразилії обіцяє путіну безпеку на саміті G20 у Ріо-де-Жанейро

Президент Бразилії (ліворуч) на саміті G20 у Нью-Делі. (facebook.com/narendramodi)

Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва запевняє, що російського лідера владіміра путіна не заарештують у Бразилії, якщо він відвідає саміт G20 у Ріо-де-Жанейро наступного року.

 

Як інформує Україна молода, про це бразильський лідер заявив у коментарі журналістам у кулуарах зустрічі G20 в Нью-Делі, передає Reuters в неділю.

 

"Я вважаю, що путін може легко поїхати до Бразилії. Можу вам сказати, що якщо я буду президентом Бразилії, і він приїде до Бразилії, його нізащо не заарештують", - сказав Луїс Інасіо Лула да Сілва.

 

Мало цього, президент Бразилії має намір "посадити за стіл переговорів" на Генасамблеї ООН президента України Володимира Зеленського і російського диктатора путіна.

 

"У нас буде Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй 19 вересня. Це місце для обговорення війни. Це місце для обговорення миру. Це місце, щоб посадити  путіна і Зеленського за стіл переговорів", - підкреслив Лула да Сілва в інтерв'ю індійській пресі, передає CNN.

 

Він також вкотре заявив, що Бразилія "не буде втягнута у війну", але має намір бути присутньою на мирних переговорах.

 

 

Як повідомляла «УМ», Україна розчарована формулюваннями підсумкової спільної декларації лідерів країн "Групи двадцяти", яку було ухвалено на саміті у Нью-Делі в суботу.

Йдеться про частину документу, яка стосується агресії росії проти України.

 

Нагадаємо, 17 березня 2023 року Палата досудового провадження ІІ Міжнародного кримінального суду видала ордери на арешт президента путіна та Марії Олексіївни Львової-Бєлової, яка є уповноваженою президента рф з прав дитини.

 

Усі країни-члени Міжнародного кримінального суду тепер юридично зобов’язані затримати і передати до суду путіна. Раніше у Бразилії запевняли, що арештують путіна у разі приїзду.