До звіту готовий: Резніков подав заяву про відставку

11:06, 04.09.2023
До звіту готовий:  Резніков подав заяву про відставку

Олексій Резніков: На виконання рішення "Подав до Верховної Ради України заяву про відставку". (Фото: Фейсбук Резніков Олексій)

Заяву про відставку з посади міністра оборони України до Верховної Ради подав зранку у понеділок  Олексій Резніков і висловив готовність звітувати.

 

Як інформує УМ, про це 4 вересня повідомив Олексій Резніков у Facebook і X (Twitter).

 

«На виконання рішення президента України Володимира Зеленського подав до Верховної Ради України заяву про відставку. До звіту готовий. Тримаймо стрій!», - написав Резніков.

 

 У своїй заяві Резніков заявив, що за 550 днв повномасштабної війни звільнено понад 50% окупованих Росією територій України.

 

За словами міністра, за 22 місяці на посаді міністра оборони він виконав ключові завдання, які було покладено на нього.

 

Серед здобутків міністр назвв отримання зброї від партнерів і зближення з НАТО, проведення "реформ у сфері закупівель" і впровадження "автоматизованих систем управління військами".

 

 

Відставка Резнікова відбувається після низки скандалів довкола державних закупівель для війська, зокрема яєць та курток. Резніков заперечує, що закупівлі відбувалися за завищеними цінами.

 

На посаду міністра оборони замість Резнікова планують уже цього тижня призначити Рустема Умерова, який зараз очолює Фонд державного майна.

 

Як повідомляла УМ, напередодні Зеленський офіційно анонував намір пропонувати парламенту на посаду міністра оборони Рустема Умерова.