Зеленський виступив із застереженням у парламенті Данії

12:37, 21.08.2023
Зеленський виступив із застереженням у парламенті Данії

Зеленський під час виступу в данському парламенті. (Фото Офісу президента)

 До членів парламенту Данії - Фолькетингу звернувся Президент Володимир Зеленський і, подякував за надану військову допомогу.

 

Глава держави запевнив у тому, що у тому, що Україна вистоїть у боротьбі з російською агресією. Виступ Зеленського кілька разів переривали оплески членів парламенту і гостей.

 

Як інформує УМ, про це 21 серпня повідомили на сайтіі офісу президента.

 

«Зараз російське зло б’є болем і смертями по українських містах і селах і відкрито говорить, що Україною не обмежиться. Потім після нашої країни вони хочуть понести ці страждання далі у Європу і далі у світ. Я впевнений, що ви чуєте це з Москви. Всі сусіди України під загрозою, якщо Україна не вистоїть», - сказав, зокрема, український президент.

 

За його словами, в такому разі міжнародне право вже не вдасться реанімувати і кожна з демократій світу може стати мішенню. Однак, наголосив Зеленський, Україна вистоїть.

 

"Коли Путін віддав наказ про своє вторгнення він вірив лише у довжину колон своєї бронетехніки, у силу вибухів російських ракет, що жорстокість здатна переписати історію континенту. Він вірив у насильство і саме тому він слабший", – наголосив він.

 

Зеленський перелічив види озброєнь, які Данія надала Україні. Зазначивши, що Україна проходить шляхом від Javelin до Patriot і F-16.

 

"Повномасштабне російське зло зараз відходить під ударами тих, кого Росія завжди лише зневажала і зневажаючи помилялась. Але люди зараз не помиляються, коли зневажають її, таку Росію, яка поширює зло, яка хоче насильством підмінити закон", – заявив він.

 

Зеленський також висловив подяку Данії за допомогу в процесі відбудови України вже зараз.

 

У рамках візиту до Данії запланована також зустріч подружжя Зеленських з королевою Маргрете, а також з кронпринцем та його дружиною.

 

Після полудня також очікується виступ Зеленського на сходах Фолькетингу перед представниками громадськості.

 

Нагадаємо, що перед цим прем’єрка Данії Метте Фредеріксен оголосила, що Данія вирішила передати Україні 19 винищувачів F-16.

 

Під час візиту до Нідерландів Зеленський оголосив, що Україна отримає 42 винищувачі F-16 після того, як українські пілоти та інженери завершать навчання.

 

Як повідомляла УМ, в пам’ять про загиблих українських дітей: Зеленська й кронпринцеса Данії Мері взяли учать в богослужінні.