В пам’ять про загиблих українських дітей: Зеленська й кронпринцеса Данії Мері взяли учать в богослужінні

11:33, 21.08.2023
В пам’ять про загиблих українських дітей: Зеленська й кронпринцеса Данії Мері взяли учать в богослужінні

Олена Зеленська і кронпринцеса Данії Мері на богослужінні у соборі Гардеслева. (Фото:@Олена Зеленська/Telegram)

У данському Соборі Гардеслева в неділю, 20 серпня, пройшло особливе богослужіння, в пам’ять про шестирічну дівчинку Софійку, яку вбила російська ракета у Чернігові в суботу, 19 серпня, та сотні інших українських дітей, які загинули від російської агресії.

 

Як інформує УМ, про це повідомила перша леді України Олена Зеленська у соцмережах.

 

Перша леді України разом із президентом України відвідала у вихідні з робочим візитом Швецію, Нідерланди і Данію. На богослужіння була також присутня кронпринцеса Данії Мері та українські вимушені переселенці, якими опікується Данія і кронпринцеса, відома благодійними проєктами і активною громадською діяльністю.

 

 «Вдячна їй і всій Данії за цей жест, можливість бути тут і за щоденну підтримку й допомогу Україні та українцям. Адже Данія не тільки надає допомогу в обороні - вона бере участь у відновленні шкіл, лікарень, бомбосховищ, водо-, тепло- й енергопостачання, підтримує українську економіку та найбільш постраждалі регіони, на дипломатичному рівні бореться проти викрадення Росією українських дітей», — написала у своїх соцмережах Олена Зеленська.

 

 

Перша леді також розповіла, що після богослужіння вона познайомилася із українськими і данськими волонтерами Гардеслева, які вже півтора роки збирають допомогу для України і опікуються вимушеними переселенцями: допомагають у пошуку житла, перекладі і адаптації після воєнних випробувань.

 

Нагадаємо, що в суботу Олена Зеленська разом із Володимиром Зеленським зустрілася у Швеції з королем Карлом XVI Густавом і королевою Сільвією. Королівське подружжя приймало їх у Палаці Стенхаммар.

 

Як повідомляла УМ, на саміті у Греції Зеленський зустрінеться з лідерами Західних Балкан.