«Слуга» Андрій Холодов втратив мандат через втечу на Кіпр

14:55, 09.08.2023
«Слуга» Андрій Холодов втратив мандат через втечу на Кіпр

Через пропуск засідань та відпустку на Кіпрі Холодов втратив депутатський мандат (Фото з відкритих джерел)

Андрій Холодов, який обраний народним депутатом від партії "Слуга народу" у Верховну Раду, був позбавлений мандату через факт пропуску засідань парламенту та перебування на Кіпрі у своєму маєтку.

 

Ця дія призвела до порушення його обов'язків як депутата, і Верховна Рада прийняла рішення про позбавлення його депутатського мандата. 

 

Як повідомляла Украіна молода, про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

 

Гончаренко назвав Холодова другом підозрюваного у державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації колишнього нардепа Віктора Медведчука.

 

"Спочатку він втік з країни під час пандемії, тепер втік під час повномашстабного вторгнення", – написав Гончаренко.

"Це саме він лобіював свої табачні ларьки, був заступником Гетманцева у ключовому комітеті", – додав нардеп.

 

Минулого місяця журналісти програми "Схеми: корупція в деталях"повідомили, що Холодов виїхав з України у січні і з того часу не повертався. Пів року він не відвідував засідання Верховної Ради.

 

Розповіли, що нардеп перебуває з родиною на Кіпрі, де має маєток. Також повідомили, що Холодов розбудовує за кордоном сімейний бізнес – його дружина стала співвласницею салону краси у Відні.

Андрій Холодов потрапив у Верховну Раду за 22-м номером у списку партії "Слуга народу".

 

У жовтні 2020-го він був на весіллі пасинка Медведчука. Його дружина, Катерина Шаховська і дружина Медведчука, Оксана Марченко, – куми, пише рух "Чесно". Холодов – заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

 

Як повідомляла УМ, Давид Арахамія, голова фракції "Слуга народу", планує виключити нардепа Богдана Торохтія зі своєї фракції. За його словами, Торохтій мав час на те, щоб пояснити свою поведінку під час війни і спробувати хоча би якось реабілітуватися, але не зробив цього і "слугам народу", мовляв, "урвався терпець".