Максим Микитась звільнився із СІЗО та поїхав з Києва

11:50, 22.07.2023
Максим Микитась звільнився із СІЗО та поїхав з Києва

Микитась «відпросився» та залишив Київ за сімейними обставинами. (Фото з відкритих джерел)

21 липня, у Вищому антикорупційному суді, відбулося чергове засідання у справі Микитася стосовно ймовірної пропозиції хабаря меру Дніпра Борису Філатову. 

 

Колишній нардеп Максим Микитась залишив СІЗО після того, як йому знизили заставу, і подав прохання суду щодо дозволу виїхати до Івано-Франківської та Львівської областей з приводу сімейних обставин. Суд надав такий дозвіл. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Центр протидії корупції. 

 

За інформацією ЦПК, Микитась вийшов із СІЗО ще декілька днів тому.

 

"Сьогодні у Вищому антикорсуді відбулось чергове засідання у справі екснардепа Максима Микитася щодо ймовірної пропозиції хабаря меру Дніпра. Ми звернули увагу, що на засіданні не було працівників конвою. За нашими даними, Микитась вийшов із СІЗО ще декілька днів тому, гроші внесли минулих вихідних", — зазначається у повідомленні. Хто саме вніс заставу — невідомо.

 

За інформацією ЦПК, сталося це після того, як 11 липня ВАКС продовжив Микитасю тримання під вартою до 8 вересня, але зменшив заставу із 40 до 20 млн грн.

 

Наприкінці сьогоднішнього засідання екснардеп попросив суддів дозволити йому з 2 по 7 серпня поїхати в Івано-Франківську та Львівську області за сімейними обставинами. Прокурор САП не заперечував, якщо це не перешкодить судовому розгляду. У підсумку судді протокольною ухвалою дали дозвіл Максиму Микитасю залишити Київ на шість днів.

 

Наступне засідання у цій справі призначене на 4 серпня. Обвинувачений обіцяв взяти участь у засіданні через відеозв'язок, а 7 серпня бути присутнім в приміщення суду.

 

2 жовтня 2019 року НАБУ і САП повідомили про підозру екснардепу Максиму Микитасю в організації заволодіння 81,63 млн грн Нацгвардії під час обміну квартир і машиномісць для нацгвардійців на Печерську на квартири на Червоному хуторі.

 

Слідство встановило, що екснардеп, використовуючи підконтрольні йому будівельні компанії, діючи за попередньою змовою з екскомандувачем Нацгвардії, генеральним директором компанії-забудовника, приватним оцінювачем і іншими особами, організував корупційну схему із заволодінням нерухомістю Національної гвардії України.

 

22 жовтня 2019 року Микитася заарештували до 14 листопада та помістили до СІЗО. Однак згодом за Микитася внесли заставу у 80 млн грн.

 

Як повідомляла УМ, Максима Микитася, колишнього народного депутата, підозрюваного у спробі підкупу мера Дніпра Бориса Філатова, залишили під вартою ще на 60 діб, але зменшили розмір застави із 40 до 20 мільйонів гривень. Відповідне рішення ухвалили судді ВАКС.