Воллес відреагував на критику Зеленського: НАТО воліло б бачити від України більше вдячності

17:25, 12.07.2023
Воллес відреагував на критику Зеленського: НАТО воліло б бачити від України більше вдячності

Лідери країн-членів НАТО разом із Зеленським у Вільнюсі. (facebook.com/rishisunak)

Міністр оборони Великобританії Бен Воллес відреагував на критику Зеленського щодо партнерів з країн НАТО.

 

За його словами, західні партнери України це не Amazon (сервіс з продажу товарів),  тому за надану військову та фінансову допомогу «Великобританія і її союзники по НАТО хотіли б бачити від України більше вдячності».

 

Як інформує Україна молода, про це Бен Воллес заявив під час брифінгу на полях саміту НАТО у Вільнюсі, передає Sky News у середу.

 

Британський міністр наголосив, що партнери України бачать, що вона веде "шляхетну війну". Але водночас іноді Україні необхідно переконувати "деяких політиків, які сумніваються" у Вашингтоні й інших столицях у тому, що десятки мільярдів, які вони витрачають на військову допомогу Україні, "того варті", зазначив він.

 

"І подобається вам це чи ні, це просто реальність", – сказав Воллес.

 

Міністр оборони розповів, як у червні минулого року їздив у Київ по список зброї для ЗСУ.

 

"Я сказав українцям торік, коли я їхав 11 годин до Київа, що ми не Amazon", – заявив чиновник. І додав, що подобається Україні чи ні, але "люди хочуть бачити вдячність"

 

Міністр також сказав, що, на його думку, те, що Україна не почула термінів вступу в НАТО на саміті Альянсу, не підірве бойовий дух українських військ на фронті. Він також додав, що повідомив українській стороні, що необхідно забезпечити кращу підготовку військ, щоб було менше втрат.

 

Зауважимо, що президент України Володимир Зеленський назвав результати саміту НАТО для України "гарними, але не ідеальними". Але, на його думку, висновок лідерів Альянсу, що Україні не потрібен план дій щодо членства – важливий результат саміту.

 

Як повідомляла «УМ», у вівторок, прямуючи на саміт до Вільнюса, Зеленський розкритикував західних партнерів за кулуарні розмови про якісь умови для запрошення України в НАТО.