Депутатка Київради Ярина Ар’єва складає мандат

13:50, 20.06.2023
Депутатка Київради Ярина Ар’єва складає мандат

Депутатка Київради від «ЄС» Ярина Ар’єва. (Фото: facebook.com/Ярина Ар'єва)

Депутатка Київради від «ЄС» Ярина Ар’єва вирішила скласти мандат і написала відповідну заяву на адресу керівництва міськради.

 

На її думку, виконувати повноваження депутатки в умовах цілодобового арешту неможливо, до того ж, опоненти не зможуть закидати, що вона впливає на слідство і суд у статусі депутатки Київради.

 

Як інформує Україна молода, про це Ярина Ар'єва повідомила у Facebook і оприлюднила фото заяви у вівторок.

 

«Ухвалила рішення скласти мандат депутата Київради. Написала відповідну заяву. Виконувати свої обовʼязкизацихумовнеможливо- судпогіршивзапобіжнийзахід, незважаючинате, щояжодногоразунепорушилапопередньогозапобіжногозаходу.

 

Я не збираюсь втікати від відповідальності, як не втекла з Києва у перші дні повномасштабного вторгнення, а пішла до тероборони. Обвинувачення в перебуванні у стані «наркотичного спʼяніння»невизнаю, доводитимуцевсуді, якзвичайнагромадянка», - написала депутатка.

 

Ар'єва також повідомила, що з потерпілою, яка зараз перебуває за межами України, підписаний договір про повне  відшкодування.

 

«Півроку тому, коли під час блекауту стався цей нещасний випадок, я робила все можливе для допомоги цій жінці. Мені від початку дуже шкода, що я завдала людині ушкоджень.

Дякую виборцям, які раніше проголосували за мене. Вибачте, що довелося піти.

Дякую всім, хто зрозумів, що насправді стоїть за цією історію та підтримав мене під час травлі в медіа.  На все решта - свій час», - написала пані Ярина.

 

 

На її заяву вже відреагувала народна депутатка від «ЄС» Ірина Геращенко: «Тепер ніхто не зможе сказати, що депутатка впливає на слідство своїм «статусом», Ярина заходить в судовий розгляд без мандату.

Очікуємо складання мандату депутатами від "Слуги народу" Богуцькою та Гевко, в результаті їх ДТП загинули люди.

Закликаємо цих депутатів скласти мандати, як і депутата Юрченка, якого затримали пʼянимзакермом. Цебудевідповідальнийвчинокєвропейськихполітиків».

 

Нагадаємо, Ярина Ар'єва є дочкою народного депутата від "ЄС" Володимира Ар'єва та відомої телеведучої Наталки Фіцич.

 

Як повідомляла «УМ», 19 червня Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід підозрюваній у скоєнні ДТП депутатці Київради Ярині Ар’євій з нічного на цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету.

 

Аварія з важкими наслідками сталася минулої зими під час блекауту. Ярина каже, що не бачила жінку на переході, сім'я Ар'євих допомагає їй із лікуванням.

 

Розголос цієї справи через кілька місяців у "ЄС" називають політичною розправою. Ярина заявила, що визнає свою провину у ДТП, однак відкидає звинувачення у вживанні наркотиків і вважає їх "спланованою дискредитацією".