Попереду важкі бої і великі втрати - нардеп Роман Костенко

14:23, 12.06.2023
Попереду важкі бої і великі втрати - нардеп Роман Костенко

Секретар парламентського комітету з нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко. (goloszmin.org)

Секретар парламентського комітету з нацбезпеки, оборони та розвідки, нардеп "Голосу" Роман Костенко заявив, що і росія,  і Україна накопичила достатню кількість зброї, тому потрібно готуватись до важких боїв.

 

Також цілком можливі не такі швидкі звільнення територій, як це було з Харківщиною і Херсонщиною.

 

Як інформує Україна молода, позицію нардепа, який долучився до Сил оборони України, наводить сайт партії "Голос" у понеділок. 

 

"Ми звикли міряти великими масштабами: коли звільняли Харківщину і місто за містом швидко опинялось під українськими прапорами, Херсонщину, коли ворог відходив достатньо стрімко. Але може бути такий момент і він уже настає: коли обидві сторони накопичували зброю у дуже великій кількості і зараз може статись так, коли кожні 100 метрів будуть даватись нам високою ціною", - зазначив парламентар

 

За словами Костенка, потрібно бути готовими до важких боїв, але памʼятати: свобода дається саме такою ціною.

 

"Ми маємо зрозуміти, що попереду важкі бої, попереду можуть бути великі втрати. Тому що звільнення територій, особливо наступ, як би нам не хотілось протилежного, але це важко. Тому ми маємо бути готовими до всього і розуміти при цьому, що тільки боротьба приведе до омріяної свободи", - підсумував нардеп.

 

Як повідомляла УМ, на Бахмутському напрямку Сили оборони впродовж доби пройшли на флангах до 700 метрів, посунувши російських загарбників.