«Мир» без Криму: Україна закликає Угорщину припинити провокації

17:38, 03.06.2023
«Мир» без Криму: Україна закликає Угорщину припинити провокації

Офіційний Будапешт закликає до «якнайшвидшого миру в Україні» за російським сценарієм. (facebook.com/orbanviktor)

МЗС України відреагувало на пропагандистське відео уряду Угорщини із закликом до «миру» без звільнення окупованих територіях, на якому демонструється карта України без Криму.

 

Так, тимчасовий повірений України в Угорщині здійснив офіційний демарш перед угорською стороною через це провокаційне відео.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє МЗС в офіційному коментарі в суботу.

 

«На YouTube-каналі уряду Угорщини було опубліковане відео із некоректним позначенням карти України.

 

Позначення Кримського півострова територією, яка не входить до складу України, суперечить неодноразово заявленій позиції офіційного Будапешта про підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах», - наголошують українські дипломати.

 

При цьому, в МЗС України вважають, що Угорщина має припинити чинити провокації та дотримуватися взятих на себе міжнародних зобов'язань в рамках членства в ООН, ЄС і НАТО.

 

«Підігрування агресивній політиці Росії не сприяє швидшому відновленню миру в Європі, за який угорський уряд виступає на публіці», - йдеться у коментарі.

 

ДОПОВНЕНО: Після цього уряд Угорщини підготував нове відео із закликом про "якнайшвидший мир в Україні" – на заміну попереднього.

 

Оновлена версія відео опублікована у YouTube-каналі старшого аналітика проурядового угорського фонду Századvég Андре Палоца. У цьому ролику територія Криму вже зображена частиною України, як і має бути.

 

 

Як повідомляла «УМ», угорська влада оприлюднила ролик, у якому закликає до «якнайшвидшого миру в Україні», разом з тим український Крим зображений як частина території росії.