Уряд Угорщини «пропагує» мир в Україні без Криму, відео

11:47, 03.06.2023
Уряд Угорщини «пропагує» мир в Україні без Криму, відео

Угорщина закликає до миру в Україні, однак Крим показала у складі росії

Угорська влада оприлюднила ролик, у якому закликає до «якнайшвидшого миру в Україні», разом з тим украінський Крим зображений як частина території Росії.

 

Як інформує Україна молода, про це стало відомо із оприлюдненого відеоролика.

 

«Десятки тисяч дітей залишилися сиротами, сотні тисяч будинків зруйновані, понад десять мільйонів людей були змушені покинути свої домівки, але війна триває і може легко стати глобальною.— говорить закадровий голос.

 

Досить війни, тільки припинення вогню може покласти край розрусі, тільки мирні переговори можуть врятувати життя. Настав час для миру», – стверджує він далі.

 

 

Ці слова супроводжуються нетитрованими відео із зображенням дітей і жінок-біженців, танків, а також карти України, яка чомусь не охоплює територію Криму.

 

Офіційно Угорщина, як і переважна більшість держав світу, не визнає протиправної анексії Криму Росією у 2014 році.

 

Нагадаємо, у інтерв’ю державному радіо прем’єр Угорщини Віктор Орбан лякав Україну тяжкими втратами під час контрнаступу  та закликав почати переговори з Москвою. Йому різко відповів голова МЗС Дмитро Кулеба. 
 

Як повідомляла УМ, Міністерство закордонних справ України та ОП відреагували на заяви Орбана, який знову закликає до переговорів із Росією. Йому нагадали чому у війні з РФ не можна "просто припинити стріляти", та закликали почати робити щось, що справді сприятиме завершенню війни.