Пропагандисти Кремля розганяють фейк про «поранення» Залужного

17:34, 24.05.2023
Пропагандисти Кремля розганяють фейк про «поранення» Залужного

Валерій Залужний перебуває на робочому місці і керує ЗСУ. (Фото Офісу президента)

Російські пропагандисти запустила інформаційно-психологічну спецоперацію (ІПСО) про те, що Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний нібито отримав важку травму голови та множинні осколкові поранення під час начебто ракетного удару на початку травня по командному пункту в районі села Посад-Покровське під Херсоном.

 

Насправді ж це лише фейк і тому є відеопідтвердження

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки у соцмережах у середу.

 

«Брехня: фейкороби кремля вкинули чергову «блискавку», що у результаті російського ракетного удару, Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного важко поранено на командному пункті поблизу Херсона – у нього травма голови, осколкові поранення і йому зробили трепанацію черепа. Про це написали «риа новости» з посиланням на неназване джерело у силових структурах.

 

Правда: на спростування ворожої маячні Центр стратегічних комунікацій демонструє відео, де 20 травня генерал Залужний онлайн бере участь у відкритті Міжнародної конференції з нагоди Дня науки у Національному університеті «Одеської юридичної академії», - йдеться у повідомленні.

 

 

Також раніше заступниця міністра оборони Маляр повідомила, що вкиди росіян про «зникнення» Залужного – це спроба деморалізувати захисників у Бахмуті.

 

«росіяни запустили інформаційну хвилю про нібито зникнення нашого головнокомандувача Валерія Федоровича Залужного. Головком на місці. Робить свою роботу. Щойно спілкувались», - повідомила пані Маляр.

 

Тоді як секретар РНБО Олексій Данілов відреагував на дезінформацію російських пропагандистів начебто про "поранення" Залужного хитрим смайликом у своєму твіті, в якому написав:

 

«Президент України, верховний головнокомандувач ЗСУ Володимир Зеленський 24.05.2023 о 10.00 заслухав на Ставці доповіді головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та інших членів Ставки».

 

Зауважимо, що це вже не перша спроба пропагандистів рф поширити дезінформацію щодо головнокомандувача.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні Залужний привітав морських піхотинців з професійним святом.