До зими хочемо повністю завершити війну - Данілов

16:19, 12.05.2023
До зими хочемо повністю завершити війну - Данілов

Данілов переконаний, що українська армія впорається до зими

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олексій Данілов заявив, що Україна хоче завершити повномасштабну війну з Росією до зими 2023 року. 

 

Як інформує Україна молода, про це 12 травня він повідомив в інтерв'ю азербайджанському виданню Report.

 

«Ми повинні звільнити наші території. Дії розпочнуться в потрібний термін з урахуванням усіх факторів. Не раніше й не пізніше, а точно вчасно. До зими ми хочемо повністю завершити війну», — заявив він.

 

Данілов не уточнив, чому саме до зими планується завершення великої війни. Треба набратися терпіння та чекати на перемогу української армії, додав він. 

 

«Війна – складна справа. У військових є доручення від президента, які досить прості та зрозумілі – звільнити всі наші території, включаючи Крим, від терористів-агресорів. Вони зроблять це разом із нашим народом», – сказав Данилов.

 

За словами секретаря РНБО, ЗСУ достеменно знають, що треба робити — це професіонали, які довели світові свою боєздатність.

 

«Більш того, ми завдаємо противнику ударів там, де він найменше цього очікує. Думаю, цього разу (мається на увазі очікуваний контрнаступ ЗСУ, — ред.) буде так само», — підсумував він.

 

Як повідомляла УМ, Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов закликав припинити постійно саджати Україну за стіл переговорів, натомість - дати достатньо зброї.