Мер Одеси Геннадій Труханов арештований на два місяці

17:07, 04.05.2023
Мер Одеси Геннадій Труханов арештований на два місяці

Геннадій Труханов має сплатити заставу, щоб повернутися в крісло мера. (facebook.com/gennadiytruhanov)

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду (ВАКС) задовольнила клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) про зміну запобіжного заходу одному з обвинувачених у справі Одеського «Краяну» - міському голові Одеси.

 

Відтак, мер Геннадій Труханов був арештований у залі суду. Він перебуватиме під вартою 60 днів, але з альтернативою внесення 13,420 млн грн застави.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє САП у соцмережах у четвер.

 

«Зважаючи на те, що обвинувачений не вніс 30,866 млн грн застави, визначеної судом, прокурор звернувся до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу із застави на тримання під вартою з альтернативою внесення застави», - йдеться у повідомленні.

 

Колегія ВАКС, заслухавши доводи сторін, частково задовольнила клопотання та застосувала до обвинуваченого запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення 13,420 млн грн застави.

 

У САП нагадують, що Одеський міський голова та інші особи обвинувачуються у заволодінні коштами бюджету у сумі понад 92 млн грн внаслідок реалізації схеми придбання у комунальну власність приміщення адміністративного корпусу колишнього заводу «Краян» за вдвічі завищеною ціною.

 

Як повідомляла "УМ", у грудні 2022 року детективи НАБУ провели обшуки в мерії Одеси. Із кабінету Труханова та його заступників вилучили документи.