Україна має отримати дозвіл рф на вступ до НАТО - віцеспікерка Угорщини

15:28, 24.04.2023
Україна має отримати дозвіл рф на вступ до НАТО - віцеспікерка Угорщини

Віцеспікерка парламенту Угорщини Дора Дуро послуговується наративами Кремля. (Фото з відкритих джерел)

Віцеспікерка парламенту Угорщини, представниця крайньої правої угорської партії "Наша Батьківщина" Дора Дуро заявила, що Україні для вступу до НАТО необхідна згода росії.

 

Як інформує Україна молода, про це вона заявила в інтерв’ю "Известиям".

 

Дуро сказала, що "ми не бачимо жодних обставин, які б дозволили нам підтримати розширення НАТО за рахунок України". 

 

«Доки кордони України оспорюються і триває збройний конфлікт, навіть власні правила НАТО виключають приєднання Києва до Альянсу»,– заявила вона.

 

Потім вона висунула умову вступу України до НАТО, якою, за її словами, має бути згода Росії.

 

«Без ризику початку війни вступ України можливий лише в тому випадку, якщо Росія схвалить це у вигляді певної угоди», – заявила представниця угорського парламенту.

 

У цьому контексті Дуро також розкритикувала Київ за начебто "утиски" національних меншин. 

 

Українське керівництво не бажає гарантувати елементарні права угорцям, румунам, російським та іншим меншинам у країні, намагається обмежити їхні існуючі права, особливо у сфері використання мови. У світлі збільшення військової допомоги Київ ще менше відчуває потребу йти на компроміс і гарантувати адекватні права докорінному угорському населенню Закарпаття" – сказала вона.

 

Дуро заявила, що українська влада могла б зробити "правильний крок" у цьому напрямку та дати Закарпатській області і іншим регіонам територіальну автономію.

 

20 квітня під час візиту до Києва генсек Єнс Столтенберг заявив, що майбутнє України – в НАТО, і з цим погоджуються усі члени Альянсу. 

 

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан висловив обурення заявою генерального секретаря НАТО про те, що Україна у майбутньому має стати членом Альянсу.

 

Як повідомляла УМ, Україна вперше за кілька років взяла участь у засіданні комісії Україна-НАТО