Без України НАТО буде важко впоратися з варварською росією - Чернєв

18:56, 08.04.2023
Без України НАТО буде важко впоратися з варварською росією - Чернєв

У війні з російськими агресорами українська армія довела, що вона є однією з найбоєздатніших (Фото з відкритих джерел)

Війна в Україні змусила задуматися членів НАТО про посилення обороноздатності. Також у Альянсі розуміють, що українська армія зараз одна з найдієздатніших. Тому без України НАТО буде важко впоратися з таким варварським сусідом, як Росія. 

 

Як інформує Україна молода, про це в ефірі телемарафону повідомив голова постійної делегації ВР України в ПА НАТО Єгор Чернєв.

 

«Вони дуже чітко розуміють, що ми їм дали рік на те, щоб вони підтягнули свої сили. В НАТО зробили висновки з того "летаргічного сну", в якому вона перебувала останні 30 років. І зараз посилюють свою обороноздатність, збільшують свої оборонні бюджети та оборонні видатки»,— говорить Чернєв.

 

Він додав, що країни НАТО зараз зрозуміли, що у 21 столітті можлива війна, фактично, 20-го століття, з танковими боями.

 

«Вони розуміють, що українська армія сьогодні найдієздатніша, і що без української армії буде важко сформувати архітектуру колективної безпеки після нашої перемоги»,— сказав Єгор Чєрнєв.

 

Нагадаємо, 8 квітня румунські винищувачі в Балтії перехопили два російські СУ-27. Їх благополучно вивели із зони відповідальності Альянсу.

 

4 квітня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сказав, що Україна стане членом Альянсу після перемоги у війні. Генсек НАТО  Україна подякував українцям за їхню позицію та розповів, як організація планує допомагати країні надалі.

 

Як повідомляла УМ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний Альянс почне працювати над стратегічною програмою багаторічної підтримки України.