Микола Тищенко відряджений у складі групи дружби до Іспанії

17:14, 06.04.2023
Микола Тищенко відряджений у складі групи дружби до Іспанії

Скандальний Тищенко не випадає з «відряджень»: цього разу збирається до Іспанії (Фото з відкритих джерел)

На Комітеті закордонних справ обговорювалося питання делегації групи дружби до Іспанії, до якої увійшов одіозний нардеп Микола Тищенко. 

 

Нардепи обурені таким рішенням і закликають доєднати до делегації представників партій «Європейської Солідарності», «Голосу» і «Батьківщини».

 

Про це повідомляє народна депутатка Ірина Геращенко. 

 

За її словами, на думку депутата Негулевського, який, як зʼясувалося, очолює і групу дружби з Австрією, і групу дружби з Іспанією, Тищенко зараз позафракційний, а отже це представницька делегація. 

 

Зазначимо, що «Слуги народу» в 2019 році сформували міжпарламентську групу дружби з Іспанією, в яку включили тільки членів партії «Слуги» та колишньої ОПЗЖ. 

 

 

 

 

«На моє тисячне зауваження, що парламентська традиція вимагає транспарентного представлення фракцій і заклику доєднати до делегації представників партій «Європейської Солідарності», «Голосу» і «Батьківщини», що точно її посилить, «Слуги» заявили, що треба було дружити з Іспанією з 2019 року», – обурюється Ірина Геращенко.

 

Перший грандіозний скандал з однопартійною делегацією виник, коли партія «Слуги народу» сформували делегацію тільки зі «Слуг» на форум по відновленню України в Лугано (за гроші швейцарського посольства, додає Геращенко). Тоді в Комітеті закордонних справ відбувся величезний скандал, щоб це змінити.

 

«Мені прикро, що слуги, які самі сформували групу дружби, тепер самі сформували делегацію і самі за це проголосували. Це не має нічого спільного з професійною роботою, демократією і єдністю. Відрядження – це не туризм. Парламент –  це не лише СН. Демократія – це повага до опозиції. Однопартійні делегації «Слуг» мають припинитися», – написала Геращенко.

 

Ірина Геращенко додала, що нардеп Негулевський під протокол сказав, що склад делегації затверджено МЗС. Проте нардепка здивувалася, чому делегація затверджена не Офісом президента, і підготує лист до міністра МЗС Кулеби із запитом. 

 

Як повідомляла УМ, скандально відомий нардеп Микола Тищенко виключений з провладної партії «Слуга народу» після того, як вирішив з’їздити до Бангкоку (Таїланд) нібито у службове відрядження для «зустрічі з українською громадою».

 

Тоді мандрівку нардепа Миколи Тищенка до Таїланду висміяли у соцмережах. Суспільство не оцінило намірів скандального нардепа Тищенка, і вибухнуло сотнями жартів на цю тему. Йому рекомендували «перевірити Монако та Куршавель», та заснувати власний «Батальйон Пхукет»: соцмережі були шоковані відпусткою нардепа Тищенка.