Ексміністр Володимир Омелян виправданий у Верховному суді

16:50, 28.03.2023
Ексміністр Володимир Омелян виправданий у Верховному суді

Ексміністр інфраструктури Володимир Омелян допомагає Силам опору на фронті. (facebook.com/volodymyr.omelyan)

Верховний Суд залишив без змін  виправдальний вирок Вищого антикорупційного суду щодо колишнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна, якому інкримінували зменшення портових зборів у 2017 році.

 

Як інформує Україна молода, про це Володимир Омелян повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

«Сьогодні Верховний Суд поставив остаточну крапку в спекуляціях НАБУ... Рішення кінцеве, перегляду не підлягає, я повністю виправданий обома інстанціями ВАКС і Верховним Судом.

 

Сподіваюся, в НАБУ вистачить мужності публічно вибачитися, а внутрішня перевірка і, незабаром, зовнішній незалежний аудит з’ясують, на виконання чиїх злочинних вказівок детектив займався фабрикацією справи проти мене, а співробітники прес-служби очорнювали моє ім’я», - написав він.

 

На думку Омеляна, це рішення суду започатковує дуже важливу судову практику, що за реформи судити не можна.

 

Він також подякував своїм юристам за цю перемогу в суді. 

 

Раніше суд першої та апеляційної інстанцій визнав Омеляна невинуватим у зв’язку з відсутністю в його діях складу кримінального правопорушення. 

 

Як повідомляла УМ, у жовтні 2021 року Вищий антикорупційний суд виправдав колишнього міністра  інфраструктури Володимира Омеляна у справі про зменшення портових зборів. Йому  інкримінували видання наказу про зменшення усіх портових зборів, окрім маякового, на 20%.