Рамштайн: Остін визначив вирішальний момент війни в України

15:33, 15.03.2023
Рамштайн: Остін визначив вирішальний момент війни в України

Партнери України розпочали зустріч у форматі «Рамштайн» (Фото з відкритих джерел)

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що США та коаліція країн, які підтримують Україну у протистоянні масштабній агресії рф, перебувають у вирішальному моменті боротьби українців за свободу та демонструють єдність і рішучість.

 

Як інформує Україна молода, про він заявив у середу на початку онлайн-засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн».

 

«Зараз ми перебуваємо у вирішальному моменті боротьби України за свободу. Усе це демонструє нашу незмінну рішучість і єдність», - наголосив глава оборонного відомства США.

 

Він підкреслив, що це також означає «виконання наших зобов’язань у повній мірі й швидко».

 

У цьому зв’язку Остін зауважив, що міжнародна коаліція на нинішньому етапі має забезпечити Україну всіма спроможностями для подальшої боротьби. Це передбачає не лише додаткове озброєння, але також запасні частини й можливості технічного обслуговування переданої раніше техніки.

 

«Отже, наша Контактна група зосереджена на координації довгострокової підтримки», - додав міністр оборони США.

 

Крім того, він підкреслив необхідність знайти нові партії боєприпасів, а також систем протиповітряної оборони для України.

 

«Щоби збільшити виробництво боєприпасів, учасники цієї Контактної групи об’єднуються для розробки інноваційних рішень для розв'язання проблем промислових виробництв… І я впевнений, що ми продовжимо просуватися далі, щоби задовольнити потреби України до весни, а також у подальшому майбутньому», - зауважив глава Пентагону.

 

Остін підкреслив, що росія надалі демонструє безрозсудність у своїй загарбницькій війні та залучає приватні військові кампанії на кшталт «вагнера», а також продовжує обстрілювати мирні українські міста ракетами й іранськими дронами-камікадзе. Однак, за його словами, «українські системи ППО, багато з яких забезпечила ця Контактна група, дають відсіч, щоби захистити мирних жителів від російських бомбардувань».

 

У цьому зв’язку Остін висловив упевненість, що міжнародна коаліція, яка підтримує українців, залишатиметься об’єднаною та потужною стільки, скільки знадобиться.

 

Як відомо, 10-те засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» проходить у середу в онлайн-форматі. Учасники зустрічі традиційно ознайомлюються з останнім розвитком подій на полі бою, а також обговорюють свої подальші кроки щодо спільного реагування.

 

Як повідомляла УМ, напередодні початку чергового саміту союзників України, Рамштайну 10, міністр оборони України Олексій Резніков розповів про створення "корабельної коаліції" на підтримку оборонних можливостей нашої держави на морі.